Головна Новини Літні мандрівки Херсонщиною

Літні мандрівки Херсонщиною

02.06.2016 12:49

Червень - час подорожей та відпусток, тому ми, працівники відділу краєзнавства, вирішили розпочати програму «Літо в бібліотеці» з мандрівки, нехай навіть і віртуальної!
Маршрут подорожі пролягав через рідну Херсонщину, охоплюючи її надзвичайні природні дива. Учасниками подорожі-пригоди стали учні загальноосвітніх шкіл № 41 та 17.  Разом з бібліотекарями Гончарівки діти відвідали Чорноморський біосферний заповідник та Асканію-Нова, острови Бірючий та Джарилгач, дізналися про озеро Сиваш та особливості Олешківської пустелі. А щоб маленькі мандрівники не надто втомилися під час подорожі, ми підготували їм цікаві та веселі завдання.
Загадки стали вдалою розминкою для юних дослідників. Вони легко та швидко знаходили правильні відповіді.
Вода - це запорука життя для будь-якого живого організму. Тож ми запропонували дітям з двох половинок скласти прислів’я та приказки про воду, а потім пояснити їх значення.
На Херсонщині мешкає багато тварин та птахів, які занесені до Червоної книги й ніде більше у світі не зустрічаються. Тож і одне з завдань полягало у тому, аби розділити рослини та тварини на дві групи - ті, що охороняються законом, та ті, що можна зустріти у звичайному середовищі.
А ще малеча мала змогу послухати «мову» птахів та тварин. За допомогою звукозапису вони повинні були вгадати, кому належить голос.
Наша віртуальна мандрівка виявилася пізнавальною та веселою, а діти, окрім нових знань, отримали ще й заряд позитивного настрою. Ми сподіваємося, що цього літа кожному маленькому досліднику вдасться здійснити вже справжню подорож нашою дивовижною Херсонщиною!

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930