Головна Новини Кольорові рішення сюжетів у картинах Миколи Скадовського

Кольорові рішення сюжетів у картинах Миколи Скадовського

05.10.2014

“Живопис - це поезiя, яку бачать…”  Саме так вважав відомий італійський художник Леонардо да Вiнчi. Живопис цікаво застосовувати під час опанування будь-якою навчальною дисципліною. Він - засіб розвитку усного мовлення, об'єкт вивчення психологів і дизайнерів. Адже в картині «говорить» все:  колір, інтер'єр, поворот голови, одяг персонажів і багато іншого. Завдяки кольоровій гамі художник передає своє відношення, свої почуття та думки,  доносить до глядача приховану інформацію.
«Прочитати» картини спробували студенти першого курсу кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету під час заходу, який підготували для них співробітники бібліотеки ім. Олеся Гончара. 2 жовтня 2014 року кафедра дизайну гостинно відчинила двері для представників бібліотеки, щоб ближче познайомитися з творчістю нашого відомого земляка Миколи Львовича Скадовського. Так, працівник відділу краєзнавства Деркач Вікторія Євгенівна змістовно розповіла про життєвий і творчий шлях художника, його знамениту родину та місто Скадовськ, що заснував представник роду Скадовських – Сергій Балтазарович. Координатор роботи фонду «Заочний абонемент» Гете-Інституту в Україні Кордонюк Оксана Андріївна запропонувала студентам творчі завдання для роботи безпосередньо з картинами майстра, які базуються на методиках, розроблених в Гете-Інституті.
Ми сподіваємося, що наш екскурс у світ прекрасного допоможе студентам краще дізнатися про символіку кольору і його прочитання в образотворчому мистецтві. І чекаємо на нові зустрічі з майбутніми дизайнерами!

Відділ краєзнавства і сектор обліку користувачів

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930