Головна Новини Шкільна медіація та діалог

Шкільна медіація та діалог

03.02.2019 11:50

Сучасне українське суспільство потребує вирішення конфліктів шляхом ненасильницького спілкування та діалогу. Цій темі було присвячено мультиплікаційний тренінг «Шкільна медіація та діалог: стратегії для молодого покоління миротворців в Україні», організований ГО «Офіс регіонального розвитку», що проходив з 30 січня по 2 лютого у м. Миколаїв. Однією з 30 учасників стала працівниця нашої Гончарівки.
За 32 години слухачі пройшли поглиблений модульний тренінг, присвячений захисту прав і свобод людини у сучасній школі та шкільній медіації, зокрема подоланню конфліктів за допомогою практик примирення і порозуміння. Чотири дні активної взаємодії учасників та тренерів були неймовірними та вражаючими. Кожен новий день навчання дарував нові знання та практичні навички.
Так, під час модулю «Права і свободи людини» від співзасновника Українського інституту з прав людини Богдана Крикливенка майбутні миротворці поглибили свої знання про права людини, дізнались, за яких умов вони можуть бути обмежені.
Цікавою була інформація про рівень протидії дискримінації та експлуатації в Україні. Вражаючим був модуль з медіації від громадської активістки, тренера Уляни Єгорової. Медіатори-початківці дізнались про конфлікт та його стадії, як відбувається медіація, які етапи проходить. Важливим для учасників тренінгу стало питання особистості медіатора як миротворця у подоланні суперечок.
Найскладнішим і, водночас, важливим для всіх став спеціальний курс з медіації від сертифікованого міжнародного тренера з ненасильницького спілкування та подолання конфліктів – доктора Ірмтрауд Каушат. Неймовірна людина з досвідом медіації понад 20 років! Присутні дізнавались про ненасильницькі методи спілкування. Звернули увагу і на подолання конфліктів між особами з особливими потребами, висловили думку, що пошук справжніх причин гніву та передумов, які його викликали, є досить складним. А ще важче було відчути себе у ролі того, хто винен у ньому.
Наприкінці останнього навчального дня майбутні медіатори отримали сертифікати учасників мультиплікаційного тренінгу з прав людини та медіації. Отримані знання обов'язково будуть використані під час розробки заходів.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031