Головна Новини Слова, написані душею

Слова, написані душею

07.05.2015 11:33

6 травня у головній книгозбірні Херсонщини відбулася творча зустріч з молодим поетом Віталієм Проньком. На цей захід завітали вчителі, викладачі Херсонського державного університету, друзі та шанувальники.
Віталій – поет-початківець: на його творчому рахунку лише одна збірка з проникливою назвою «Душой написаны слова». Юнак -  випускник Цюрупинського будинку-інтернату для дітей з особливими потребами. Шістнадцять років хлопець провів у його стінах, потім закінчив Харківський економічний технікум за спеціальністю «соціальний працівник». Перші кроки на поетичному шляху Віталій почав робити ще у 9 років. Свою вірші хлопець підписує псевдонімом - VikoProntaliy.
Зараз Віталій - студент Херсонського державного університету,  навчається на факультеті культури та мистецтв. 
Генеральний директор книгозбірні особисто прийшла привітати молодого поета, адже Віталій один з найактивніших студентів групи, в якій Надія Іванівна Коротун викладає предмет "Культурологія". Надія Іванівна побажала хлопцеві наполегливості, успіхів на творчій ниві та вручила подарунок.
Шлях першої книги поета-початківця до читача був нелегким: лише завдяки допомозі небайдужих людей поетична збірка  «Душой написаны слова» вийшла у світ. Серед тих, хто сприяв виданню збірника, була і депутат міської ради, лідер грузинської діаспори «Ілорі» в Херсоні Еліко Маркелія. Під час свого виступу Еліко згадала своє знайомство з Віталієм та поділилася надзвичайно теплими враженнями від віршів Віталія. Зустріч Еліко та Віталія дійсно була важливим та переломним моментом у житті хлопця. Під враженням цієї події він написав такі рядки:

…Найдётся кто-то, кто поможет,
Не отвернётся от хлопот.
Что жизни может быть дороже?
Да оторвись ты от забот!
И посмотри, как мир пустеет
От равнодушия к другим…

Сюрприз для всіх присутніх та Віталія приготували його вчителі з Цюрупинського будинку-інтернату для дітей з особливими потребами. Так, ще під час навчання Віталій з другом зробили невеличку саморобну книжечку зі своїми першими віршами. В самого автора не залишилося жодного екземпляра, і він був дуже враженим таким подарунком.
Той, хто пише, і сам повинен багато читати. Віталій розказав про свої улюблені книжки та їх роль у своєму житті. Разом з присутніми молодий поет зібрав книжковий кошик. Серед видань, які гості радять до прочитання, виявилися Світлана Талан «Коли ти поруч», Ден Міллман «Священное путешествие мирного воина», Ніколас Спаркс «Щоденник пам’яти», Ф. Достоєвський «Злочин і кара». 
Зустріч Віталія Пронька з прихильниками його творчості пройшла в надзвичайно дружній та навіть родинній атмосфері. На пам’ять про цей день присутні залишили теплі слова на плакаті побажань. Працівники бібліотеки приєднується до усіх побажань і з нетерпінням чекають виходу нових книжок VikoProntaliy.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031