Головна Новини Десант дослідників Херсонщини у бібліотеці

Десант дослідників Херсонщини у бібліотеці

06.08.2015 11:39

 

Для багатьох людей літо асоціюється з відпустками  та активним відпочинком. А для науковців та дослідників – це період, коли можна досхочу відвідувати бібліотеку та  працювати над улюбленими темами.
Працівники  відділу краєзнавства радо зустрічають своїх постійних відвідувачів та знайомляться з читачами, які вперше завітали до бібліотеки з інших міст України. Саме у краєзнавчому відділі обласної книгозбірні зібрані рідкісні та цінні краєзнавчі видання, починаючи з кінця XVIII століття і колекція місцевих газет з 1865 року.  Кожен з відвідувачів плідно працює над своєю темою, пов’язаною з Херсонським краєм. 

Так, херсонський журналіст, краєзнавець, дослідник Віктор Адольфович Хмель опрацьовує газету «Херсонские вести» за 1908 рік – він напрацьовує матеріали для подальших своїх публікацій, які виходять на шпальтах газет «Гривна» та «Гривна. Субботний выпуск». А ще Віктор Хмель веде власний блог  "Старый Херсон и мы",  є автором книги "Херсонские истории, предания и были".  

А В’ячеслав Дмитрович Гребенюк, діяч культури та мистецтв, дослідник історії музичного та театрального мистецтва Херсонщини,  завзято працює над написанням книги «Театральне життя Херсона». Вихід видання заплановано на 2016 рік – до 80-річчя з часу створення одного з найстаріших театрів Півдня України - Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша. В'ячеслав Гребенюк вивчає публікації у місцевій пресі сторічної давнини – газети «Родной край», «Южная Русь», «Херсонская газета-копейка», «Югъ». Збираючи матеріали по крихтам, дослідник систематизує їх та пише нариси для майбутнього цінного видання.

Вчитель історії однієї із загальноосвітніх шкіл м. Херсона  працює над темою своєї дисертації, пов’язаною з  єврейською колонізацією нашого краю. А дослідниця з Миколаєва збирає матеріали про розвиток музичного життя та фольклору на Херсонщині.

Якщо Ви теж досліджуєте історію Херсонщини або хочете більше дізнатися про рідний край - запрошуємо Вас до краєзнавчого відділу нашої книгозбірні!

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930