Головна Новини Від берега "Я" до пристані "Ти"

Від берега "Я" до пристані "Ти"

07.05.2015 12:09

6 травня 2015 року у бібліотеці ім. Олеся Гончара відбувся творчий вечір  херсонського поета, активного громадського діяча Олега Васильовича Олексюка. Олег Васильович  - неординарна, обдарована особистість, яка поєднує в собі чимало талантів: він пише вірші, романи, повісті, оповідання, пісні, інструментальну музику та насамперед допомагає розкривати  творчість  юних  зірок.
Олег Олексюк все своє життя пов’язав з  розвитком культури та  мистецтв на Херсонщині. Його послужний список досить великий та різноманітний: першою сходинкою у кар’єрному зростанні була посада директора сільського будинку культури Великолепетиського району. А зараз Олег Васильович - начальник відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації, є головою Херсонського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. Та незалежно від посади та часу,  Олег Олексюк завжди залишався вірним шанувальником рідної мови, пропагандистом відродження літературно-мистецьких традицій краю.
Творчий доробок Олега Васильовича досить вагомий. Так, першою ластівкою стала збірка «Казки бабусі Акації», яка вийшла у 1995 році. На літературному "рахунку" митця -  поетичні збірки, пісенники, літературознавчі видання, серія книг для маленьких читачів "Юльчина бібліотека" та навіть повість у сонетах "Тисячовесни". Олег Васильович - головний редактор та упорядник багатьох альманахів Херсонщини, завдяки його ініціативі та підтримці  на Херсонщині було реалізовано безліч культурно-просвітницьких проектів.
    На вечір завітали друзі, письменники та шанувальники творчості письменника. Олег Васильович ділився з присутніми спогадами про своє дитинство та шкільні роки, розповідав про книги  (як називає їх  сам автор  - "Мої хвилі" ), читав вірші. Приємним подарунком для автора стало виконання віршів юними прихильниками: Вікторією Вдовиченко, Олександрою Лещінською (ЗОШ №8), Катериною Дем'яновою (комерційне училище).
Колеги по перу - Василь Загороднюк, Валерій Кулик, Василь Мелещенко, Володимир Педченко - читали вірші-посвяти іменинников, бажали творчої наснаги та релізації багатьої задуманих ідей. Привітала Олега Васильовича з його 45-річчям і господиня книгозбірні - генеральний директор Надія Іванівна Коротун.
  Протягом всього вечора лунала музика - багато пісень було виконано на слова Олега Васильовича Олексюка. Так, дитячу пісню "Співаймо разом" виконала юна  Ольга Хрущова, вперше почули присутні та сам автор музичну композицію "Оптимістична" у виконані Максима Басараба (ЗОШ №52).  Вразили своїм виступом фольк-гурт "Олешшя", зачарувала своїм  голосом студентка Херсонського державного університету, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів вокалістів Анжеліка Першанова.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031