Головна Новини «Моє серце в херсонських степах...»

«Моє серце в херсонських степах...»

10.02.2018 18:57

8 лютого 2018 року у відділі краєзнавства книгозбірні ім. Олеся Гончара відбувся вечір-спогад, присвячений 100-річчю поета, культуролога, літературознавця, громадського діяча, перекладача Яра Славутича. Доля правдоносця склалася так, що більшу частину свого життя він перебував спочатку в Німеччині й США, а з 1960 року – у Канаді. На Херсонщину вперше Яр Славутич приїхав у 1991 році. «Моє серце в херсонських степах...» – так писав українсько-канадський поет після цієї подорожі. 
На захід завітали люди різних поколінь та професій, щоб послухати спогади письменників та літературознавців про зустрічі з видатним українцем, дізнатися про тісний зв'язок Яра Славутича з громадськістю Херсонщини. Так, дослідник Іван Немченко зробив літературознавчий огляд творчої спадщини Яра Славутича. Анатолій Марущак розповів кумедний випадок, який трапився з ним в Одесі під час зустрічі з поетом. Валерій Кулик пригадав спільні творчі поїздки на пароплаві, а Павло Параскевич поділився спогадами про незабутні зустрічі Яра Славутича зі студентами Херсонського державного університету. Таїсія Щерба більш детально зупинилася на премії імені Яра Славутича: коли була заснована, хто став першими лауреатами на Херсонщині, та розповіла про свій особистий внесок у популяризацію творчого доробку письменника. Поет-просвітянин Олег Олексюк розповів про листування з Яром Славутичем, а Любов Гаражій – про діяльність Таврійської фундації «Осередок вивчення української діаспори». Рок-музикант та літературознавець Володимир Демченко зачарував присутніх своїми піснями. 
Дякуємо співорганізаторам заходу – обласній організації Національної спілки письменників України та Таврійській фундації «Осередок вивчення української діаспори» – за допомогу в підготовці та проведенні заходу.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930