Головна Новини Секрети скальпеля й пера від Віктора Василенка

Секрети скальпеля й пера від Віктора Василенка

08.12.2016 09:40

На сьогоднішній день дуже важко видати власну книжку, особливо письменникам-початківцям. Тільки завдяки друзям, громадським організаціям, спонсорам та небайдужим громадянам можна втілити в життя свою мрію. Так, на Херсонщині вже багато років видавничою справою та підтримкою починаючих письменників займається Херсонське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, головою якого є громадський діяч та письменник Олег Васильович Олексюк. На початку грудня Олег Васильович власноруч передав подарунок від автора та видавництва «Просвіта» – дві нові книги письменника, уродженця Каховщини Віктора Василенка.
Більшість мешканців Херсонщини знають Віктора Йосиповича Василенка як високопрофесійного хірурга, який понад півстоліття рятував життя людей. І лише кілька років тому Віктор Василенко вирішив поділитися з широкою аудиторією своїм письменницьким талантом. У газетах він неодноразово друкував свої оповідання, однак перша книга побачила світ лише у 2013 році.
Віктор Василенко – яскравий представник покоління дітей війни. Тому й не дивно, що збірка повістей і оповідань «Танец маленьких лебедей» розповідає про життєві будні військовослужбовців, труднощі дитинства у роки Другої світової війни та про прості маленькі радості, які оточують кожного з нас щодня.
У цьому році вийшла друком вже друга авторська книга мудрого і спостережливого хірурга Віктора Василенка «Капітани». Як лікар, Віктор Йосипович брав участь у вітрильній регаті «Парус-76» на барку «Товариш», Кожна з повістей збірки присвячена втіленню в життя мрії тисячі хлопчаків Білобережжя, яке щедро омивається  хвилями Азовського та Чорного морів.
Всі історії, розказані Віктором Василенком у його книгах, правдиві та надзвичайно щирі. Вони вчать цінувати кожну хвилину, можливо, й тому, що сам автор щоденно боровся за життя інших людей. Як писав про Віктора Йосифовича член Національної спілки письменників України Василь Мелещенко: «… він оволодів не лише секретами скальпеля, а й пера». 
Ці чудові книги вже чекають на своїх читачів у відділі краєзнавства. Завітайте до книгозбірні та пориньте у вир захоплюючих історій від Віктора Василенка!

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031