Головна Новини На Різдвяних канікулах до... бібліотеки

На Різдвяних канікулах до... бібліотеки

09.01.2016 09:16

Ще в самому розпалі різдвяні канікули, але відвідувачі бібліотеки не забувають про улюблену Гончарівку навіть під час свят. Коли більшість людей активно відпочивають, наші читачі використовують цей час для плідної праці. Багатий на користувачів і відділ краєзнавства.
Родина Безлуцьких -  давні друзі відділу краєзнавства. Так, Олена Безлуцька вперше відвідала книгозбірню ще будучи студенткою Херсонського державного університету. Навчаючись на історичному факультеті, вона активно займалась дослідженням Півдня України: і курсові роботи, і магістерська були присвячені вивченню різних аспектів розвитку Херсонського краю.

Олена Безлуцька

Під час роботи у Херсонській державній морській академії Олена Петрівна продовжила наукову-дослідницьку роботу: захистила дисертацію на тему «Діяльність Й. К. Пачоського в контексті розвитку біологічної науки», стала співавтором декількох книг з історії, географії та менеджменту судноплавства. Зазначимо, що весь цей час дослідниця була постійним читачем обласної бібліотеки ім. Олеся Гончара, опрацьовувала рідкісні краєзнавчі фонди. Сьогодні Олена Петрівна, працюючи над  науковою статтею для фахового журналу, завітала до книгозбірні з метою вивчення наявних джерел з обраної теми. 

Валерія Безлуцька

А її донька Валерія, учениця фізико-технічного ліцею при ХНТУ,  тільки робить перші кроки у науці – вона почала збирати та опрацьовувати матеріали для своєї майбутньої першої курсової роботи. Темою було обрано розвиток німецьких поселень на Херсонщині.
У січневі дні 2016 року  завітав до відділу краєзнавства і Олександр Латул, автор книги «Команды Херсонщины в розыгрышах Кубка СССР (1938-1970)». 

Олександр Латул


За фахом цей чоловік – суднобудівельник, дуже любить футбол і є активним вболівальником. Захоплення цим видом спорту спонукало Олександра Латула до вивчення питання розвитку футболу на Херсонщині. Базою для дослідження були обрані місцеві газети, які зберігаються у фондах обласної книгозбірні ім. Олеся Гончара. Завдяки ентузіазму та кропіткій праці Олександра Анатолійовича у 2008 році у Херсоні був виданий довідник з історії футболу на Херсонщині.  Дослідник продовжує вивчати місцеву пресу та збирати матеріали  про розвиток футболу  – напевно, готує нове видання для поціновувачів цього виду спорту.

Олена Карнаух

А вчитель історії однієї з херсонських шкіл Олена Карнаух студіює дореволюційну місцеву пресу –  вона працює над майбутньою кандидатською роботою й темою для вивчення обрала  Херсонський край.

Ми дуже раді бачити давніх друзів у відділі краєзнавства,  вдячні їм за цікаві теми досліджень та подаровані авторські книжки. А нових відвідувачів запрошуємо до одного з найцікавіших відділів нашої книгозбірні: будемо разом вивчати та досліджувати історію рідного краю - Херсонщину!

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930