Головна Новини Суднобудування у Херсоні: витоки та сьогодення

Суднобудування у Херсоні: витоки та сьогодення

11.03.2016 19:36

У бібліотекарів відділу краєзнавства та курсантів морського коледжу Херсонської державної морської академії склалася гарна традиція - збиратися у Гончарівці кожного четверга. На цьому тижні зустріч у рамках програми «Краєзнавчі подорожі з минулого в майбутнє» була присвячена історії та сучасному стану суднобудування у нашому місті.
Розвиток суднобування південного краю розпочався із заснуванням Херсона. Саме на верфях нашого міста зійшли такі зірки корабельної промисловості, як Спазіто, Борщеванов, брати Вадони. Та й сьогодні суднобудівні та судноремонтні заводи Херсона, незважаючи на складні економічні умови, утримують високі позиції не лише на українських, а й на світових ринках. А хто може краще знати про сучасну роботу підприємства, ніж його співробітник? Тому розповідь інженера-конструктора 1 категорії Олександра Лавінюкова про судна, які сьогодні стоять на стапелях херсонських заводів, неабияк зацікавила курсантів. Крім того, Олександр за сумісництвом ще й фотограф, тож хлопці мали змогу побачити унікальні фотографії багатьох процесів суднобудування.
Курсанти коледжу цього дня мали унікальну можливість власноруч доторкнутися до предметів, які є свідками розвитку суднобудування. Свої експонати учасникам заходу представив відомий херсонський колекціонер Володимир Торопов. Речі, яким вже понад півстоліття (а деякі - ще з періоду Першої світової війни), надзвичайно вразили хлопців. Зазвичай, такі предмети зберігаються в музеях, подалі від рук відвідувачів, однак Володимир Анатолійович дозволяє не лише доторкнутися експонатів, а й приміряти деякі з них. Тож зустріч курсантів з бібліотекарями виявилася насиченою не лише корисною інформацією, а й позитивними емоціями та приємними згадками.  

 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031