Головна Новини Один день з життя краєзнавців

Один день з життя краєзнавців

12.02.2015 19:26

 

День 12 лютого для працівників відділу краєзнавства видався дуже насиченим на гостей та події. Так, опівдні ми зустрічали вчителів історії – слухачів Херсонської академії неперервної освіти. Педагоги разом зі своїм куратором Сергієм Григоровичем Водотикою завітали до бібліотеки, щоб більше дізнатися про можливості та ресурси головної книгозбірні області.  
Під час виступу керівник відділу краєзнавства Оксана Токовило розповіла про унікальні фонди, адже саме в обласній книгозбірні зберігається найбільша колекція місцевих газет, починаючи з 1865 року та рідкісні і цінні видання кінця XVIII - початку ХХ століть.  Окремий блок виступу був присвячений огляду бібліографічних посібників краєзнавчого змісту - вони  будуть дуже корисними під час обрання теми та написання наукових робіт. Більш докладно зупинилися на знайомстві з новими розділами Інтернет-проекту «Краєзнавство Таврії».
  А вже у другій половині дня до нас завітав журналіст та телеведучий Валерій Павлович Кулик для зйомки передачі про  українського поета, прозаїка, публіциста, громадського діяча, нашого земляка Миколу Івановича Братана, якому  виповнилось б на початку року  80.
Впродовж багатьох років Микола Іванович  підтримував тісні зв’язки з книгозбірнею: тут відбувалися презентації його творів, зустрічі з людьми літератури і мистецтва, тут часто розпочинались його творчі задуми. А у відділі краєзнавства зібраний весь доробок Миколи Івановича Братана та матеріали про його життєвий та творчий шлях. До ювілею видатного митця бібліотека підготувала біобібліографічний покажчик «Микола Братан: «Я зроду – віть сільського люду». Укладач посібника Ганна Павлівна Мокрицька була особисто знайома з письменником й це видання  – результат її кропіткої роботи та велика шана митцю.

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930