Головна Новини Заждіть мене, літа...

Заждіть мене, літа...

13.09.2018 07:32

12 вересня в обласній книгозбірні імені Олеся Гончара відбувся творчий вечір поета-краянина, журналіста Валерія Кулика. Ліричне слово талановитого земляка звучить у нашому краї не одне десятиліття. Його глибокі, проникливі вірші, пісні – на вустах краян. А філігранні, виплекані серцем поезії, полюбляє нині цитувати молодь…Поет Валерій Кулик відомий на теренах красного письменства України як митець слова, який невтомно працює в різних поетичний формах. Його знають у літературних колах нашої держави як талановитого сонетотворця. 
На творчий вечір поета прибули гості з інших міст України  - Анатолія Качан, секретар Національної спілки письменників України (м.Київ) та українська поетеса Леся Гук (м.Львів). Щирі привітання та гарні подарунки для ювіляра були дуже приємними. А професійні митці-вокалісти  - Іван Бурлака, Віктор Гурба, Харіс Ширінський. - виконали ліричні пісні на вірші Валерія Кулика. Несподіваним, але дуже приємним подарунком став приїзд гостей з  Нововоронцовського району – ансамблю народної пісні «Джерела», який подарував поету-ювіляру музичне привітання. 
Валерій Кулик - активний діяч в культурно-просвітницькій сфері: він багато зустрічається з молоддю, організовує презентації книг у навчальних закладах... Зі словами привітання виступив Ігор Романович Мазур, начальник управління культури Херсонської облдержадміністрації.
Поет-краянин веде літературну студію «Таврійські самоцвіти» при Херсонській академії неперервної освіти, де організовує зустрічі з вчителями, які підвищують тут свій фах. Привітати ювіляра прийшли ректор Анатолій Зубко зі своїми колежанками.
Валерій Кулик – заслужений журналіст України, він 50 років працював на журналістській ниві. Від колег-журналістів передав привітання голова Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів Валерій Долина. 
Поет-ювіляр  вже не одне десятиріччя підтримує тісні творчі зв’язки з художниками нашого краю. Художники-краяни завітали на творчий вечір ювіляра з подарунками та величезним букетом побажань. Друзі-письменники прийшли привітати колегу по перу.
Давня та щира дружба пов'язує Валерія Кулика з головою Херсонського обласного польського товариства "Полонія" Розалією Ліпінською та вченою, педагогом Євдокією Петрівною Голобородько. Багато теплих та душевних привітань пролунало на адерсу ювіляра від чарівних жінок.
Завітав на творчий вечір з привітаннями ювіляру і голова правління громадської організації «Центр розвитку ініціатив «Таврійський край» Петро Лелеко. Він постійно підтримує Валерія Кулика в його творчих починаннях, надає матеріальну підтримку під час реалізації проектів. 
Валерій Кулик - український козак. Ще у 1976 році він склав присягу під прапором козацтва Каховщини. Привітати ювіляра прибув генерал козацтва Валерій Колісниченко та подарував справжні козацькі атрибути.
Валерій Павлович Кулик - давній та щирий друг багатьох бібліотек Херсонщини, в стінах яких відбувалися презентації його творів, зустрічі з людьми літератури і мистецтва, тут часто розпочинались його творчі задуми... Привітали поета-краянина з ювілеєм представники обласної книгозбірні ім.Олеся Гончара, обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки та ЦБС ім. Лесі Українки. 
Сотні ліричних пісень створили композитори на вірші Валерія Кулика. І одна з них чи не найпопулярніша сьогодні - «Україна єдина». Цей твір і резюмував ювілейний вечір поета. 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031