Головна Новини Пізнаємо Херсонщину разом!

Пізнаємо Херсонщину разом!

15.04.2016 07:04

14 квітня 2016 року на базі Херсонської  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулася учнівська науково-практична краєзнавча конференція «Пізнаємо Херсонщину разом». Захід об’єднав переможців міського етапу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна» та міських конкурсів «Юні екскурсоводи» і «Літопис Таврійського краю».
Розпочався вечір з ліричної композиції вихованки студії сольного співу Херсонського Будинку дитячої та юнацької творчості Христини Хохлової.
Херсон - місто з багатою славетною історією, тому теми пошуково-дослідницьких робіт та екскурсій вражали своєю розмаїтістю. Учні Зеленівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 38 провели для присутніх віртуальну екскурсію у незвичне місце - некрополь.   У надзвичайно цікаву  подорож по Херсону 1917-20 років запросила всіх присутніх учениця НВК № 56.  Херсон впродовж багатьох років має славу суднобудівного міста. Тож не дивно, що одразу два навчальні заклади обрали цю тему для своїх екскурсій. Учні НВК № 51 розкрили таємничу завісу долі херсонського «титаніка», а вихованці  гімназії № 6 в черговий раз довели, що наше місто по праву вважають важливим осередком суднобудування.
Вихованці Таврійського ліцею мистецтв темою свого дослідження обрали життя та творчість надзвичайно талановитої людини, «українського соловейка» Олени Петрусенко.
Сергій Черевко, виконуючий обов’язки заступника міського голови, підкреслив важливість залучення молоді до краєзнавчо-пошукової роботи, адже без любові до своєї малої батьківщини неможливо створити щасливе та світле майбутнє.
Учасники та почесні гості отримали у подарунок від Будинку дитячої та юнацької творчості методичні посібники, які наочно презентують результат роботи юних краєзнавців за весь рік.
За підсумками роботи конференції прийнято резолюцію та рішення провести наступну конференцію за визначеною тематикою в 2017 році.
Вже не вперше в стінах нашої книгозбірні збирається молодь, небайдужа до рідного краю, його історії та сьогодення. Висловлюємо щирі сподівання, що школярі й надалі будуть з великим зацікавленням вивчати історію своєї малої Батьківщини, а працівники відділу краєзнавства завжди готові надати будь-яку допомогу та підтримку.   

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031