Головна Новини Епоха на ім'я Олександр Альперт

Епоха на ім'я Олександр Альперт

15.03.2018 19:54

У кожному місті є люди, які вписали знакові сторінки в історію своєї малої Батьківщини та прославили її на всю країну. Для Херсона такими людьми стала відома династія фотожурналістів на прізвище Альперт – Олександр, Алеан, Ігор.  
Олександр Григорович Альперт – засновник династії фотохудожників, один з перших фотолітописців Херсонщини, ціла епоха в історії фотожурналістського мистецтва. Він народився у Херсоні, у 1898 році, навчався фотографії у знаменитого майстра Соломона Бернштейна й до останніх своїх днів був закоханий у свою професію…  
Понад 60 років з номера в номер Олександр Альперт вів на сторінках обласної газети «Наддніпрянська правда» фотолітопис Херсонщини. Його об'єктив протягом кількох десятиліть був свідком найбільш значущих, хвилюючих, драматичних перипетій: колективізація, роки війни та буремні часи, період післявоєнного підйому, бурхливі і суперечливі вісімдесяті… Фоторепортажі Олександра Григоровича друкувалися в газетах «Правда» и «Известия», журналах «Огонек» и «Юность».  У творчому доробку Олександра Альперта 5 персональних фотовиставок, участь у багатьох республіканських виставках. Він знімав і простих людей, і видатних. 
Про свого батька з любов’ю розповів син, Алеан Олександрович Альперт – заслужений фотожурналіст України, Почесний громадянин міста Херсона, дипломант міжнародних конкурсів. Він згадував і свої дитячі роки, і батьківські майстер-класи; ділився цікавими історіями з життя Олександра Альперта та показував унікальні фотознімки з сімейного архіву. 
На захід завітали журналісти, які були особисто знайомі з Олександром Альпертом – Валерій Долина, Любов Русалкіна, Анатолій Яценко. З теплом і ніжністю вони згадували ті часи, декламували крилаті фрази «старого Альперта» (так його називали і Олесь Гончар, і городяни). І кожен з них відмічав, що талант та любов до професії Олександр Альперт передав своєму синові, Алеану Альперту, який успішно продовжує сімейну справу.  

Сюжет про захід - у випуску "Таврійських новин" телеканалу "Скіфія"

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18192021222324
25262728293031