Головна Новини Літературні персонажі на мапі Херсонщини

Літературні персонажі на мапі Херсонщини

16.06.2018 09:12

14 червня до відділу краєзнавства завітали справжні поціновувачі літератури – студенти ІІ курсу факультету іноземної філології Херсонського державного університету. 
Вони здійснили віртуальну подорож, яка допомогла їм глибше збагнути літературно-мистецьку красу нашого краю, віднайти її відголоски в серцях, спогадах та творах письменників, яким доводилося тут колись бувати. Учасники подорожі дізнались, що саме на острові Джарилгач, у заростях очерету та дикої маслини, герої поем Гомера «Іліада» та «Одіссея» полювали на диких кіз та кабанів. Повною несподіванкою для них стало те, що російський поет-футурист Давид Бурлюк теж здійснив подорож на цей острів і навіть поділився своїми спогадами про цю землю у творі «Морская повесть». Вразив студентів той факт, що Олексій Кручених вирішив видати збірку «Весь Херсон в карикатурах, шаржах и портретах» тільки тому, що він нудьгував у провінційному містечку. Мандрівники підтримали пропозицію Олександра Довженка: «про зміну сумного податку на бездітність загальним веселим податком на бездеревність: хто не посадив і не виростив п’яти дерев до двадцяти років свого життя – плати за чисте повітря». Під час подорожі гості мали змогу познайомитися з творчістю Анатолія Кичинського, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, Люко Дашвар, володарки відзнаки «Золотий письменник України», та Віктора Вальда, переможця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Здивував усіх присутніх на заході той факт, що Василь Загороднюк написав збірку «Сиваш» на березі однойменної водойми, бо не вистачило паперу. 
З великим задоволенням наші гості спробували поворожити за допомогою книги Олександра Гріна «Алые паруса», інсценізувати уривок з гуморески «Лось» Остапа Вишні та зримувати слова. 
Можна з впевненістю сказати, що всі учасники подорожі дізналися багато нового про Майстрів слова та залишились задоволеними знайомством з їх дивовижним світом.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18192021222324
25262728293031