Головна Новини Краєзнавчі зустрічі у Гончарівці

Краєзнавчі зустрічі у Гончарівці

16.06.2016 14:29

Червень-місяць для школярів -  це початок довгоочікуваних літніх канікул, а для першокурсників Херсонського державного університету  - період навчальної практики. Співробітники Гончарівки радо зустрічали студентів, які завітали до книгозбірні на літературно-краєзнавче навчання.
Спочатку, за традицією, відбулося знайомство з відділом краєзнавства, його унікальними фондами та можливостями. Усі розуміють, що літо не надто сприяє навчанню, тому працівники книгозбірні запропонували студентам цікаву та водночас пізнавальну гру. Життя мешканців нашого міста 100 років тому значно відрізнялося від сьогоднішнього, а в реальність деяких подій важко навіть повірити. Ось бібліотекарі й вирішили перевірити знання студентів та їхні передчуття за допомогою гри «Вірю - не вірю». Цікаво, що факти, які стосувалися життя тогочасної молоді, наші сучасники вгадували стовідсотково.
Наступним етапом практики стало проходження квесту «Вгадай особистість», під час якого студенти мали можливість отримати навички роботи з довідково-бібліографічним апаратом відділу краєзнавства – своєрідним «путівником» у великому масиві документів. На початку квесту було сформовано чотири команди, тож дружнє суперництво відчувалось протягом всього заходу. Всі команди мали виконати по 5 завдань, кожне з яких надавало певну інформацію про приховану особу. У підсумку змагання студенти складали невелике за обсягом есе про життя та діяльність своєї таємничої особистості.
Дві години корисного та насиченого спілкування пролетіло непомітно. За цей час ми потоваришували та обрали дату наступної нашої зустрічі: на початку нового навчального року! 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031