Головна Новини Роль кольору у розкритті сюжетів картин М.Л. Скадовського

Роль кольору у розкритті сюжетів картин М.Л. Скадовського

17.12.2014

Як можна «прочитати» картину і чи можливо це взагалі? На це питання намагалися відповісти співробітники бібліотеки за допомогою методик Гете-Інституту. Сам Й. В. фон Гете багато зробив для розкриття характеристики кольорової гами та її ролі в нашому житті. Психологічний аспект кольорової гами дуже важливий для студентів, які вивчають психологію, тому зрозумілий їхній інтерес до роботи з кольорами.
Співробітники сектору обліку користувачів і відділу краєзнавства провели захід для студентів 1-го курсу кафедри практичної психології Херсонського державного університету на тему «Кольорові рішення сюжетів у картинах М. Л. Скадовського». Зазначимо, що подібні зустрічі стають вже доброю традицією, і ми вдячні завідувачу кафедри Наталії Іванівні Тавровецькій за співпрацю.
Інтерактивні методики роботи з живописом, що дозволяють розкрити сюжет картин і характер їхніх героїв, популярні в Європі і нам було дуже приємно, коли студенти легко і невимушено поринули в таємничий світ картин, прихований від звичайного спостерігача. Ми заглянули за «зачинені двері» і почули голоси, відчули переживання і почуття героїв сюжетів картин, намагалися вловити ту невидиму межу між минулим і сьогоденням, яка називається часом. І нам це вдалося. Було дуже цікаво працювати з нашими гостями і слухати їхні фіктивні історії про життя героїв картин. Ми дякуємо куратору групи Олені Миколаївні Танасійчук за співпрацю та чекаємо на нові зустрічі.

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930