Головна Новини Роль кольору у розкритті сюжетів картин М.Л. Скадовського

Роль кольору у розкритті сюжетів картин М.Л. Скадовського

17.12.2014

Як можна «прочитати» картину і чи можливо це взагалі? На це питання намагалися відповісти співробітники бібліотеки за допомогою методик Гете-Інституту. Сам Й. В. фон Гете багато зробив для розкриття характеристики кольорової гами та її ролі в нашому житті. Психологічний аспект кольорової гами дуже важливий для студентів, які вивчають психологію, тому зрозумілий їхній інтерес до роботи з кольорами.
Співробітники сектору обліку користувачів і відділу краєзнавства провели захід для студентів 1-го курсу кафедри практичної психології Херсонського державного університету на тему «Кольорові рішення сюжетів у картинах М. Л. Скадовського». Зазначимо, що подібні зустрічі стають вже доброю традицією, і ми вдячні завідувачу кафедри Наталії Іванівні Тавровецькій за співпрацю.
Інтерактивні методики роботи з живописом, що дозволяють розкрити сюжет картин і характер їхніх героїв, популярні в Європі і нам було дуже приємно, коли студенти легко і невимушено поринули в таємничий світ картин, прихований від звичайного спостерігача. Ми заглянули за «зачинені двері» і почули голоси, відчули переживання і почуття героїв сюжетів картин, намагалися вловити ту невидиму межу між минулим і сьогоденням, яка називається часом. І нам це вдалося. Було дуже цікаво працювати з нашими гостями і слухати їхні фіктивні історії про життя героїв картин. Ми дякуємо куратору групи Олені Миколаївні Танасійчук за співпрацю та чекаємо на нові зустрічі.

Календар подій

1234567
891011121314
1516 17 181920 21
22 232425262728
293031