Головна Новини Пізнаємо Херсонщину разом!

Пізнаємо Херсонщину разом!

21.12.2014

 18 грудня 2014 року на базі Херсонської  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулася учнівська науково-практична краєзнавча конференція «Пізнаємо Херсонщину разом», яка була присвячена підведенню підсумків міського етапу  Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина - Україна» і міського конкурсу «Юні екскурсоводи».
  Перша частина заходу була проведена у форматі огляду краєзнавчих розвідок учасників-переможців міського етапу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина - Україна». Так, учні Херсонської гімназії № 6 презентували свою роботу «Де козак – там і слава, і воля, і добрі діла», яка зайняла призове місце у номінації «Козацькому роду нема переводу».  Одна з цікавих пошукових робіт на тему  "Рух опору на Херсонщині в роки нацистської окупації 1941-1944 рр." в номінації "З попелу забуття" була представлена учнем ЗОШ № 39. В номінації «Геологічними стежинами України» вихованці гуртка «Ерудит» Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 представили роботу з теми «Природні скарби Херсонщини». Учні загальноосвітньої школи № 36 м. Херсона темою дослідження обрали природоохоронні об’єкти Херсонщини й одержали перемогу завдяки своїй роботі «Природоохоронні куточки Херсонщини – територія збереження екосистеми та розвитку зеленого туризму». Краєзнавча розвідка учня Херсонської гімназії № 3 "Успенський собор м. Херсона: з минулого в сьогодення" здобула перемогу у номінації  "Духовна спадщина мого народу".
    Друга частина конференції була присвячена віртуальним екскурсіям рідним містом. Їх розробники -  учні навчальних закладів м. Херсона, переможці міського конкурсу «Юні екскурсоводи». Так, захоплюючу подорож Херсонською фортецею здійснили присутні разом з краєзнавцями ЗОШ № 53. На екскурсію вулицею Суворова запросили юні екскурсоводи ЗОШ № 16. А вихованці ЗОШ № 30 презентували для всіх відеофільм «Все дороги ведут к проспекту Ушакова». Як розвивалася єврейська освіта та культура в XIX столітті дослідили юні краєзнавці недержавного навчально-виховного об’єднання «Хабад» і створили документальний фільм «Єврейська освіта і культурна спадщина на Херсонщині XIX ст.»
    У третій частині конференції було презентовано громадськості методичний посібник «Кращі заочні екскурсії по м. Херсону. З досвіду роботи переможців міського конкурсу «Юні екскурсоводи». Методисти Херсонського Будинку дитячої та юнацької творчості Кучеренко Ю. Ю. та Пулинець М. А.  запропонували учасникам  конференції розроблені ними методичні посібники з краєзнавчої роботи, які допоможуть керівникам та відповідальним за туристично-краєзнавчу роботу у підготовці до міських конкурсів та турнірів, а також у виховних шкільних заходах.
    По закінченні конференції головний спеціаліст виховного відділу управління освіти Херсонської міської ради Потук О. І. подякувала керівникам і учням за плідну та важливу пошукову роботу та нагородила переможців міського конкурсу «Юні екскурсоводи» і переможців міського етапу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна» грамотами від управління освіти Херсонської міської ради.
    За підсумками роботи конференції прийнято резолюцію та рішення провести наступну конференцію за визначеною тематикою в 2015 році.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031