Головна Новини Знавці міста Херсона - 2015

Знавці міста Херсона - 2015

20.03.2015 09:47

Любов до Батьківщини починається із знань про місто, в   якому ми живемо, про  особистостей, які творили історію, любили та розвивали рідний край. Свої обізнаність з історії та сучасного розвитку Херсона, свою кмітливість, винахідливість юні краєзнавці освітніх закладів нашого міста демонструють під час турніру  «Знавці міста Херсона», який традиційно проводиться у березні-місяці.
Так, 19 березня на базі бібліотеки відбувся фінал міського конкурсу серед учнівської молоді «Знавці міста Херсона 2015». Десять команд загальноосвітніх шкіл міста Херсона на відбіркових турах вибороли право представляти свій навчальний заклад у фінальних змаганнях.
Під час першого конкурсу «Навігатор»  учні,  використовуючи «навігаційну програму з відкритим вихідним кодом» відповідали на питання з історії архітектури міста Херсона та читали зашифрований вислів. Для виконання завдань другого конкурсу під назвою «Люмен-біографія» команди повинні були знати біографічні відомості видатних засновників м.Херсона  та правильно визначити їх внесок у розвиток нашого міста. Третій конкурс був присвячений подіям Великої Вітчизняної війни на Херсонщині: учасники  відповідали на запитання вікторини «Херсонщина в роки Великої Вітчизняної війни». Четвертий конкурс – це конкурс капітанів. Кожен капітан від команди мав змогу поставити 3 питання - історичні цікавинки  своїм суперникам.
П’ятий конкурс під назвою «Історія Херсону оживає» – це конкурс відеоробіт у форматі буктрейлеру на визначену тему. Зазначимо, що теми  учні отримали шляхом жеребкування й кожна команда, застосувавши цікаві факти та креативне мислення, представила на розсуд журі та гостей свій відеоролік. Так, команда навчального закладу №37 розробила  відеоекскурсію «Олександр Суворов і Херсон», а учні гімназії №6  «зізнавались у любові» рідному місту поетичними рядками Надії Теленчук. Доторкнутись до нерозкритих таємниць старого міста запропонували учні ЗОШ №18 під час перегляду відеороліку «Херсонські підземелля». А учні команди ЗОШ №31 присвятили свій відеоролік під назвою «Чарівники пензля» пам’яті херсонського художника Олександра Бережного. Про найяскравіші моменти спортивного життя міста Херсона розповіли учні команди ЗОШ №35 у своїй роботі «Спортивна Херсонщина». А учнівська команда ЗОШ №51 розробила відеоролік про музичні традиції херсонської землі – «Херсонці заявляють про себе». Журі оцінювала відеороботи за декількома критеріями: інформативність та змістовність, креативність у виконанні, музичність та ілюстративність.
І ось за результатами п'ятьох проведених турів переможцями  міського конкурсу «Знавці міста Херсона-2015» стали:
I місце -  команда учнів Степанівської загальноосвітньої школи I–III ступенів №17;
II  місце - команда Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 31 з поглибленим вивченням історії, права та іноземних мов;
III місце - команда Херсонського навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа I ступеня – спеціалізована школа II ступеня – колегіум» №51 ім. Г.О. Потьомкіна.
Щиро вітаємо переможців і  бажаємо юним краєзнавцям й надалі досліджувати цікаві сторінки нашого рідного міста Херсона!

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930