Головна Новини «Я – автор зданий и изданий»

«Я – автор зданий и изданий»

20.10.2017 09:15

19 жовтня 2017 року відбувся творчий вечір Леоніда Марченка – поета, прозаїка, сатирика-гумориста, документаліста, публіциста. «Я – автор зданий и изданий», – так про себе говорить письменник-ювіляр, який завжди нагадує, що у житті сонячних днів більше, ніж похмурих. Головне, і це доводять герої його книг, – не впадати у відчай, не губити віри в справедливість та з посмішкою йти по життю.  

Письменницький діапазон Леоніда Володимировича не обмежений одним жанром: він є автором книг сатири та гумору, художніх прозових і поетичних, публіцистичних, із патріотичною тематикою. Пише як для дорослих, так і для дітей, за що йому величезне «Дякуємо».

Захід був насиченим на виступи та привітання, адже у Леоніда Володимировича дуже багато друзів: це і колеги по перу (письменники і журналісти), і музиканти (багато віршів Леоніда Марченка покладені на музику), і бібліотекарі (адже ювіляр – частий гість у книгозбірнях Херсонщини), і ветерани Херсонського суднобудівного заводу, і представники літературних студій міста Херсона. Зі словами привітання виступили заслужений журналіст України Любов Лагутенко, голова Херсонського обласного відділення Всеукраїнського товариства «Просвіта» Олег Олексюк, представники книгозбірень міста та ветеранської організації.

Леонід Володимирович – людина, яка ніколи не сидить на місці, він активно займається громадською діяльністю: керує поетичною молодіжною студією «Блокнот», входить до складу журі багатьох літературних конкурсів. Книги Леоніда Марченка не тільки читають, але й ставлять по них міні-спектаклі і розробляють інтерактивні заходи та медіа-ресурси. Так, юні актори – читачі бібліотеки-філії для дітей №17 – показали міні-сценку за повістю-казкою «Приключения Крайта и Кэгги». А Юлія Чернієнко, працівник обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, представила громадськості медіа-ресурс «Творча лабораторія Леоніда Марченка», який розробили у книгозбірні.

Леонід Марченко теж підготував для  прихильників його творчості подарунок: у 2017 році він випустив 7 книжок як для дорослих, так і для дітей. Два видання присвячені адміралу суднобудування нашого міста, колишньому директору Херсонського суднобудівного заводу Всеволоду Федоровичу Заботіну, з яким Леонід Марченко пропрацював багато років.

Протягом всього заходу декламували вірші поета-ювіляра, лунали пісні у виконанні Віктора Іванова, Анатолія Шаповалова; гості дарували ювіляру і подарунки, і тепло своїх сердець, і віршовані привітання.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930