Головна Новини За емоціями - до бібліотеки

За емоціями - до бібліотеки

20.05.2016 11:54

Ви досі вважаєте, що до бібліотеки можна прийти тільки за книжками чи попрацювати в Інтернет? Ні, це не зовсім так. До книгозбірні можна завітати, щоб отримати нові знання та вміння, поспілкуватися в колі друзів та однодумців, помилуватися виставками. А ще... за емоціями. Саме так і зробили учні Херсонського обласного ліцею при Херсонській обласній раді.
Перший блок арт-уроку «Акторське сузір’я Херсонщини» був присвячений відомим акторам, які родом з нашого сонячного краю: Микола Гунько, Сергій Гармаш, Григорій Плужник та Георгій Делієв.  Розповідь про особистостей була насичена цікавими маловідомими фактами з біографій та фрагментами з кінострічок, в яких вони знімались.
Під час другого блоку ми вирішили трішки розважитись з ліцеїстами (адже вже майже добіг кінця навчальний рік!) і запропонували  конкурси на розвиток акторської майстерності. Саме тут учні змогли продемонструвати свої таланти - вміння швидко перевтілюватися в різноманітні образи, гарно говорити, доносити свої думки аудиторії. У якості розминки чудово підійшли скоромовки, які вчать говорити не лише швидко, а й чітко. У новому вигляді постав знайомий з дитинства віршик Агнії Барто «Наша Таня громко плачет». Найбільше овацій зібрав цей твір у сучасній реп-обробці однієї з учениць ліцею.
Конкурс «Крокодил» змусив думати не лише учасників, а й глядачів. Не дивлячись на те, що деякі образи були складними для того, аби показати їх пантомімою, учні чудово впоралися і з цим завданням. Викладачі не змогли залишитися осторонь веселощів й приєдналися до учнів.
Надзвичайно приємно, що, окрім нових знань про акторів Херсонщини, учні отримали позитивні яскраві емоції і поглянули на своїх однокласників з трішки іншого боку. І хто знає, може серед них, наших сьогоднішніх відвідувачів, є майбутній артист!

Календар подій

      1
2345678
9101112 13 1415
16171819 20 21 22
23242526272829
3031