Головна Новини Вітрила надії Гончарівки

Вітрила надії Гончарівки

21.09.2015 16:38

Ці вихідні для херсонців були надзвичайними, тому що саме 19 та 20  вересня  Херсон  відзначав 237-му річницю від дня заснування. У місті було організовано багато найрізноманітніших заходів для дорослих та малечі: Парад карапузів, Другий фестиваль вуличної їжі, емоцій і південного колориту «Тишо тишо фест» та ін.  
Працівники найбільшої книгозбірні Херсонщини теж активно долучились до святкування: на набережній Ушакова провели соціокультурну акцію «Вітрила надії». Для усіх бажаючих було організовано декілька палуб за інтересами: так, для наймолодших – палуба майстер-класів в техніці оріґамі; для  найспритніших – палуба краєзнавчого дартсу та морських конкурсів; для тих, хто цікавиться історією рідного міста – читацька палуба з журналістом, краєзнавцем Віктором Хмелєм;  для усіх бажаючих – радіорубка вуличного Інтернет-радіо.
На початку набережної була розміщена інсталяція «Червоні вітрила», яка  налаштовувала усіх відвідувачів на романтичний лад: саме під такими вітрилами капітан Грей зізнався у коханні Ассоль. До речі, ім’я письменника Олександра Гріна пов’язано з Херсоном. Небагатьом херсонцям відомий той факт, що автор побачив червоні вітрила саме у нашому місті. А було це так: майбутнього письменника Олександра Гриневського висадили з корабля, на якому він працював юнгою без копійки грошей. Місцем висадки став морський порт у Херсоні. І ось юний матрос ввечері сидів на берегу Дніпра та дивився вдалечінь. Раптом він побачив корабель, вітрила якого були незвично яскраво-червоного кольору:  такими вони здались на заході сонця. Ця історія знайшла своє відображення у спогадах Олександра Гріна. Саме в День міста усі бажаючі могли не тільки сфотографуватися на фоні червоних вітрил, але й зізнатися у коханні один одному.
Костюмовані герої книг (а це були студенти Херсонського державного університету)  не лише створювали гарний святковий настрій, а й активно взаємодіяли з публікою: розігрували міні-сценки, задавали питання літературної вікторини, запрошували на найближчі заходи Гончарівки.
Інтерактивна морська семафорна абетка викликала жвавий інтерес у відвідувачів: кожен хотів написати своє побажання рідному місту незвичайними літерами – семафорними прапорцями. Більшість херсонців бажали миру, благополуччя та процвітання. Кожен охочий міг приєднатися також до складання привітальної листівки-пазлу.
Маленьким відвідувачам дуже сподобалась палуба майстер-класів. Адже так приємно зробити невеличкий сувенір власними руками: човника чи рибку у техніці оріґамі.
На читацькій палубі кожен з присутніх мав можливість особисто поспілкуватися з херсонським журналістом, краєзнавцем, художником Віктором Адольфовичем Хмелем, який відомий читачам за псевдонімом «Олександр Захаров». В ході лекції можна було побачити унікальне генеалогічне дерево, послухати розповіді про Херсон та його мешканців і взяти участь в інтерактивній вікторині. Переможці вікторини були нагороджені пам’ятними сувенірами.
Палуба морських конкурсів приймала найспортивніших: учасники на швидкість одягали рятувальний жилет, збирали скарби, проходили дистанцію з перепонами. Найстаршій учасниці було 56 років, а наймолодшому – 3 роки. Найспритніші були нагороджені подарунковими сертифікатами від інструктора водного туризму Тетяни Нішкур – прогулянка на байдарці на двох.
На палубі «Краєзнавчий дартс» потрібно було не тільки влучити в кульку, але й правильно відповісти на цікаві питання. Зазначимо, що вибивали кульки діти, а на запитання відповідали татусі.
А на призовій палубі найактивніші учасники отримували приємні подарунки. 
Більш повний фотозвіт представлений у фотоальбомі "День міста 2015".

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930