Головна Новини Травнева зустріч у клубі "Елінг"

Травнева зустріч у клубі "Елінг"

22.05.2016 12:36

Гончарівка – це місце зустрічі людей різних поколінь та з різноманітними інтересами. Так, на базі книгозбірні діє багато клубів й серед них – літературне об’днання «Елінг», яким багато років поспіль керує письменник, публіцист, член Національної спілки письменників України Микола Михайлович Каляка.
Два рази на місяць поціновувачі художнього слова збираються разом, кожна зустріч  є тематичною. Так, сьогоднішнє засідання члени клубу «Елінг» присвятили Херсонському суднобудівному заводу, який в цьому році святкує свій 65-літній ювілей. Суднобудівний завод став невід’ємною частиною життя всіх елінговців. Хтось виготовляв на ньому деталі для суден, хтось працював у бухгалтерії заводу, інші займалися медичним обслуговуванням працівників. Так чи інакше, цього дня кожен з присутніх мав що згадати і про що розповісти своїм одноклубникам. 
Клуб «Елінг» і сьогодні підтримує міцний зв’язок із промисловим гігантом. Одна з книг Миколи Каляки, керівника клубу, присвячена історії заводу, спогадам про трудові будні працівників. Звісно ж, ця книга є і на самому заводі. Керівництво заводу надіслало Миколі Михайловичу листа з вдячністю за чудовий твір і запропонувало елінговцям поділитися своїми спогадами на сторінках заводської газети «Судостроитель».
Не залишили поза увагою клубівці і культурне сьогодення міста. Ще б пак! Травень цьогоріч багатий на події. З музичним привітанням із днем матери виступило подружжя Белінських. Надзвичайно чуттєво звучала пісня «Рушник», яку клубівці заспівали всі разом.  А Василь Гайдамака розповів про роль вишиванки у власній родини та повихвалявся своєю вишиванкою, яку придбав ще у 1956 році.
Згадали і про свято «зі сльозами на очах» - День перемоги. Дівчатам-льотчицям, яких німці називали нічними відьмами», подружжя Белінських присвятило пісню з кінофільму «У небі нічні відьми».
Ну і хіба могли справжні херсонці оминути тему Євробачення, місце проведення якого наразі обговорюють майже всі жителі України. До речі, серед міст, які можуть прийняти міжнародний конкурс, фігурує й Херсон.

Календар подій

      1
2345678
9101112 13 1415
16171819 20 21 22
23242526272829
3031