Головна Новини Херсон. Перспективи

Херсон. Перспективи

24.10.2016 12:19

У ці вихідні – 22 та 23 жовтня – у стінах обласної книгозбірні ім. Олеся Гончара проходила конференція «Херсон. Перспективи», ініціаторами якої є громадські організації «Пілорама» та «МОСТ» (при підтримці Фонду Рози Люксембург в Україні).
Конференція стала майданчиком для зустрічі фахівців з різних сфер (архітекторів, журналістів, істориків, економістів, соціологів тощо), урбаністів і активістів з Києва та інших міст і місцевих жителів, зокрема, представників херсонських низових ініціатив для спільного вирішення міських проблем на демократичних, горизонтальних засадах.
Програма саміту була насичена цікавими виступами та плідними дискусіями. Так, в перший день розглядалися соціально-економічні аспекти деградації Причорноморського регіону. Олександр Дмитрієв, науковець з ближнього зарубіжжя, розкрив культурно-історичні засади формування такого явища як "культура знизу". Виступ дослідника та громадського діяча Дементія Бєлого був присвячений одній із білих плям в історії нашого міста – розвитку лівого руху в Херсоні на початку ХХ століття. Журналіст Віталій Атанасов поділився результатами власного розслідування занепаду промислового гіганта міста Херсона – машинобудівельного заводу. Куратор проекту «Право на місто» Катерина Гончарова більш докладно розповіла про даний проект, мета якого – пошук ефективної стратегії збереження історичної спадщини й оновлення міста із залученням його мешканців.
Під час другого дня піднімалися проблеми міського простору Херсона та шляхи їх вирішення. Так, Вероніка Арутунян та Ірина Мірошникова присвятили свої виступи питанням урбанізації та розвитку деіндустріалізованих міських територій. А Марійка Семененко та Владко Зотов поділилися досвідом проектування публічного простору в різних державах.
За результатами конференції буде опублікована збірка вибраних матеріалів.

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930