Головна Новини Тренінги для юних екскурсоводів

Тренінги для юних екскурсоводів

27.09.2014

25 вересня 2014 року на базі краєзнавчого відділу Херсонської  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся  Гончара пройшов тренінг для учнів загальноосвітніх шкіл міста Херсона з підготовки до конкурсу «Юні екскурсоводи».
 На початку тренінгу методист Херсонського будинку дитячої та юнацької творчості  Кучеренко Ю.Ю. ознайомив присутніх  з положенням міського конкурсу «Юні екскурсоводи» та критеріями оцінювання розроблених екскурсій.  Найбільший блок був присвячений технології підготовки нової екскурсії. Його провела  методист Херсонського будинку дитячої та юнацької творчості Пулинець М.А. Як приклад, присутнім була продемонстрована відеоекскурсія "Вулиця Суворова у Херсоні", яку розробили куратори тренінгу.
Команди мали змогу обрати тему майбтуньої екскурсії шляхом жеребкування. На вибір було надано 20 тем, що стосуються історії, державного управління, розвитку культури та освіти міста: "Грецьке передмістя", "Губернатори та їх внесок в розбудову Херсона ХІХ – поч. ХХ ст.",  "Різноманіття архітектурних стилів Херсона ІІ пол.. ХІХ – поч. ХХ ст", "Театральне та кіномистецтво Херсона ХІХ-ХХ ст.", "Європейці в історії Херсона (Етнічна палітра м. Херсона скрізь роки)" та ін.
Рекомендації по роботі з  літературою та складання бібліографії надали працівники бібліотеки.


 Запрошуємо юних екскурсантів  та їх керівників до відділу краєзнавства, де ви зможете опрацювати літературу з наданих темх та отримати кваліфіковані консультації співробітників. Чекаємо на вас!  

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031