Головна Новини День майбутнього фахівця для студентів ХДУ

День майбутнього фахівця для студентів ХДУ

27.04.2016 09:01

У вівторок у відділі краєзнавства пройшов День майбутнього фахівця для студентів історичного факультету Херсонського державного університету. Програма заходу була досить насичена: були і виступи, і дискусії, і консультації.
За традицією, на початку заходу – знайомство з відділом. Так, серед присутньої молоді вже були ті, хто вже не раз відвідав наш відділ, але більшість з них вперше завітали до відділу краєзнавства. Під час ознайомлювальної екскурсії студенти дізналися про історію створення, напрямки роботи, унікальні фонди та довідково-бібліографічний апарат краєзнавчого відділу. 
Головний бібліограф відділу Ганна Павлівна Мокрицька більш детально розповіла про структуру та особливості складання «Календаря знаменних і пам’ятних дат Херсонщини”, принципи відбору дат та формування бібліографічних довідок.
На захід завітав заступник директора Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА, начальник управління внутрішньополітичної діяльності Павло Олександрович Гавриш. Свій виступ він присвятив актуальній темі сьогодення – перейменування вулиць на Херсонщині на виконання вимог законів України про декомунізацію. Почалося жваве обговорення зі студентами, які мали різні думки з цього приводу: хтось висловлювався про те, щоб залишити існуючі назви вулиць, хтось – дати вулицям нейтральні назви («Вишнева», «Парусна», «Абрикосова»), хтось – перейменувати на честь видатних херсонців-сучасників (вулиця Олександра Береша, вулиця Лариси Латиніної). Також було порушено питання щодо процесу декомунізації у населених пунктах Херсонської області. Так, на прикладах Каховки та Каланчаку було розглянуто, як ставляться жителі до цього процесу та яким чином потрібно організувати роз'яснювальну роботу серед населення. 
Сергій Григорович Водотика, доктор історичних наук, професор кафедри історії України та методики викладання ХДУ, під час свого виступу розповів про цікаву постать - історика Михайла Йосиповича Давидова, наукова діяльність якого припадає на 60-70-ті роки ХХ століття.
Заключна частина заходу проходила у форматі консультацій. Кожен зі студентів мав можливість отримати поради: яку тему можна обрати для написання курсової або бакалаврської роботи, які джерела використати для опрацювання тощо.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031