Головна Новини Подорож у часі та просторі

Подорож у часі та просторі

30.03.2015 10:48

На один вихідний, 29 березня, в рамках уїк-енду «Подорож у часі та просторі» обласна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара перетворилася на майданчик для справжніх мандрівників. В цей день кожен відвідувач Гончарівки зміг за допомогою розповідей, танців та ігор пізнати культуру різних країн та здійснити мандрівку у минуле.
День розпочався з подорожі до Сполучених Штатів Америки. Мистецький світ саме цієї країни обговорювали на своєму засіданні члени англійського розмовного клубу.
О 12 дня  розпочалась концертна програма «Маленький артист», організаторами якої є ініціативні батьки - подружжя Олег Волколупов та Тетяна Коваль. Під час заходу учасники та гості чудово розважалися:  в кожного була можливість зробити фото кумедної посмішки, намалювати весняну пташечку у стилі петриківського народного розпису, заспівати караоке, скуштувати справжнього китайського чаю від херсонського клубу «Три мудреца». Батьки та діти писали дотепні жарти, які опускали до спеціальної скриньки жартів. Активні учасники отримували фішки, які обмінювали на цікаві подарунки.
Після розважальної програми всі зайняли свої місця в залі, де була змонтована справжня сцена для наших маленьких і більш дорослих артистів. Адже виступити, при бажанні, міг кожен незалежно від віку. Концертну програму відкрив Микола Резанов, який акапельно заспівав «Гімн України». Гостей зачарували звуки електрогітари, сопілки та флейти. Наймолодшими учасниками стали трирічна дівчинка Анастасійка Тянутова та чотирирічний Єгор Калінін. В програмі конкурсу також був акробатичний номер, танок в стилі диско та ін. Артисти отримували краватки з написом «артист» та фішки, які обмінювали на подарунки.  Після останнього виступу всі артисти зробили загальне фото на згадку про чудово проведений час у бібліотеці.
Інтерактивно-розважальний майданчик «Folk-Play-Dance» об’єднав у собі декілька  країн – Грецію, Японію, Ізраїль, Об’єднані Арабські Емірати та Україну. Так, усі бажаючі мали змогу навчитися національним танцям Греції, Ізраїлю та України, поринути у світ таємничої арабської музики, випробувати свою силу та вміння у козацьких забавах та олімпійських іграх. Не дивлячись на те, що в античні часи жінкам було заборонено брати участь в Олімпійських іграх, перемогу у наших змаганнях виборола дівчина.
Творча майстерня «Аромат кави і не тільки…» змінила відношення відвідувачів бібліотеки до цього вже звичного для всіх напою. Виявляється, кава має цікаву історію та безліч таємниць. Йоганн Бах навіть написав сонату, присвячену каві.
Розкрила бібліотека в цей день і секрети тату. Майстер з тату не лише розповів історію виникнення цього виду мистецтва та значення малюнків, а й зробив усім бажаючим малюнки хною на пам’ять.
Доторкнутися до історії фотографування та подивитися на справжні раритетні фотоапарати, яким вже понад 100 років, мали усі бажаючи, які відвідали ретромандрівку «Документальне фото або історія крізь віки». Херсонські колекціонери Сергій Вікторович Макаров та Володимир Анатолійович Торопов розповідали цікаві факти про представлені фотоекспонати з їх приватних колекцій.
Яка ж подорож без палатки, рюкзака та гітари? Відтворили атмосферу справжнього походу Ігор Мішуков та Геннадій Бистров, а музичний супровід уїк-енду забезпечувала група «Меридіан 246».
Бібліотека вже давно стала своєрідним експозиційним майданчиком для херсонських фотографів. Свої роботи представили Денис Максимов, Станіслав Остроус, Ігор Рабінер та Геннадій Бистров. Бурхливі емоції у відвідувачів викликав триптих Євгена Ситнікова «Майдан – революція гідності».
На базі Гончарівки багато років діє фотоклуб «Свіжий погляд». Професіонали своєї справи не лише презентують власні роботи, а й проводять майстер-класи для всіх бажаючих. Цими вихідними своїм вмінням та досвідом роботи зі слайдовою фотографією поділився відомий херсонський фотограф В’ячеслав Савельєв.
Родзинкою заходу став фотосалон, де кожен бажаючий мав змогу вибрати собі наряд та втілити придуманий образ. Найактивнішими виявилися діти та молодь, які з задоволенням переодягалися та позували перед фотографами.
Протягом всього заходу запашним чаєм присутніх пригощали постійні партнери бібліотеки – салон чаю «Чайна поезія».
Уїк-енд в Гончарівці став традиційним відпочинком для багатьох херсонців. Якщо ви хочете провести цікаві, пізнавальні та активні вихідні всією родиною, бібліотека чекає на вас!

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031