Головна Новини За кулісами театрального життя Херсона

За кулісами театрального життя Херсона

02.10.2014

Кожен з мешканців Херсона хоча б раз в житті, але бував в обласному драматичному театрі. І, звичайно, в кожного з нас є свої улюблені актори, грою яких ми не втомлюємося захоплюватися. Але ж одна справа просто дивитися виставу, й зовсім інша – хоч щось знати про служителів храму мистецтва. З чого починався їхній творчий шлях, яка перша роль була заграна на професійній сцені? І чи взагалі мріяли вони в дитинстві присвятити своє життя театральному мистецтву?
Більш детально познайомитися з життєвим та творчим шляхом акторів Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша мали змогу студенти музичного училища. 30 вересня 2014 року бібліотекарі відділу краєзнавства провели для них арт-урок «Театральне сузір’я Херсонщини”.
Хлопці та дівчата, беззаперечно, знайомі з обласним драмтеатром, однак бібліотекарям все ж вдалося їх здивувати та розказати такі факти з життя наших акторів, які мало кому з присутніх були відомі. Як виявилося, дехто з херсонських акторів навіть не думав про роботу у театрі. Наприклад, Анатолій Толок своє майбутнє бачив лише у спорті: займався легкою атлетикою, був вратарем футбольної команди,навіть потрапив у дублери донецького «Шахтаря».А Світлана Добровольська за першою освітою – електромонтажник-схемщик радіоапаратури. Однак доля вирішила інакше. І сьогодні вже важко уявити наш театр без таких яскравих та талановитих особистостей, як Анатолій Манойло, Олена Галл-Савальська, Олександр Мельник, Ружена Рубльова, Сергій Михайловський та Руслан Вишневецький.
Для багатьох присутніх відкриттям став той факт, що велика кількість акторів нашого театру успішно підкорили ще й сферу кіноіндустрії. «Провокатор», «Пляж», «Морські дияволи. Смерч», «Медіатори», «Пересохла земля», «Повернення Мухтара-7»- кількість кінострічок за їх участю безперервно зростає.
Цікавою «фішкою» на заході стала інтерактивна театральна пауза, під час якої студенти довели, що в душі кожного з них живе талановитий актор, і вони можуть перевтілитися у будь-яку роль. Тож конкурси з акторської майстерності викликали безліч позитивних емоцій.  Ви знаєте, як без слів, лише за допомогою міміки та жестів, зобразити чайник, що кипить, або наїзника на скаженому коні? Ні? А учні музучилища вже знають! Не залишила байдужим нікого з присутніх й невеличка сценка «Бабусині посиденьки»,  під час якої ролі двох бабусь виконали молоді хлопці з таким завзяттям, що присутні не стримували своїх бурхливих емоцій.
Сподіваємося, що подібні заходи ще більше наблизять молодь до мистецтва та привідкриють завісу у таємничий та захоплюючий світ театру.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031