Головна Новини Зустріч з майстринею гобеленів

Зустріч з майстринею гобеленів

02.12.2017 14:55

Перше відвідування Гончарівки вихованцями спеціалізованої школи-інтернату було змістовним, насиченим та емоційним. Своє знайомство з обласною бібліотекою юні красуні розпочали з Інтернет-центру нашої книгозбірні, продовжили оглядом експозицій, які представлені в рамках Таврійського тижня мистецтв-2017, а завершили творчою зустріччю зі знатною майстринею гобеленів – Марією Несторівною Шнайдер-Сенюк. 
Марія Шнайдер-Сенюк – заслужена художниця України, живописець, яка вплела чарівну квітку таланту в багатий барвами вінок сучасного мистецтва нашої держави. Вся її велика родина  – чоловік, Борис Лукич, два сини – Андрій та Юрій, невістка та онуки – є творчою та відомою не тільки в Україні, а й далеко за її межами. 
Марія Несторівна розповіла про свій життєвий та творчий шлях: вона народилася на Волині, у с. Коблині Млинівського району Рівненської області. Навчалася у Львівському державному училищі декоративно-прикладного мистецтва, де вивчала ткацькі ремесла західних земель. Перші професійні навички закріплювала на Вінниччині, у Клембівці, де опинилася після закінчення училища. Тут, на фабриці народних промислів «Жіноча праця», Марія Несторівна відкрила для себе країну килимарства. У 1968 році доля привела її до Херсону – саме в нашому місті вона разом із чоловіком, майстром художнього текстилю, Борисом Лукичем, виховала двох талановитих синів-художників – Андрія та Юрія.
Пані Марія поділилася своїми секретами майстерності: земля України – ось головний лейтмотив її творчості. Херсонщина надихнула майстриню на створення тематично нових гобеленів із зображенням ніжних рослин дніпровських заплав та степових краєвидів. 
Марія Несторівна дала важливу пораду чарівним дівчатам: «Знаходьте в собі талант, яким наділив вас Господь, та невпинно розвивайте його. І тоді ваше життя забуяє яскравими, різноманітними фарбами!»  

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031