Головна Новини "Світло в тунелі" Валерія Кулика

"Світло в тунелі" Валерія Кулика

14.03.2018 07:19

14 березня 2018 року відбулася творча зустріч з херсонським поетом, журналістом Валерієм Куликом. Валерій Павлович - поет від Бога та від свого українського роду. Тонкий ліризм, синовна любов, захоплення рідними просторами й щоденними справами людей, серед яких живе поет, все це стало життєвим кредо нашого земляка. Тематика його поезій різноманітна: пейзажна лірика, поезії про історію рідного краю, інтимна лірика зі щемною ніжністю, поетичні діалоги з рідним батьком і матір’ю, з коханою. Звідси й назви поетичних збірок: «Сонце моєї матері», «Колодязь у степу», «Відлуння любові», «Свіча кохання», «У мареві мальв», «Вікна отчого дому», «Призначаю побачення». Всього на літературному рахунку близько 25 збірок!       
Писати вірші, навіть яскраві поезії – безумовно, це хист і талант, що є лише половиною поетичної справи. Друга половина більш копітка, відповідальна, вимагає не тільки хисту, а й часу, експериментів, щоденної праці. Вагомою часткою поетичного доробку Валерія Кулика є творчість в царині сонета. Під час зустрічі відбулася презентація нової книги сонетів поета «Світло в тунелі». Валерій Кулик розповів про те, як виникла ідея створення книги, які розділи   Щодо самої назви книги «Світло в тунелі», Валерій Кулик зазначив: «Зараз часи, коли люди дещо розгублені, через події в країні. Назва збірки відображає суть наших сподівань на те, що завтра не настане темнота і на кожну людину очікує благодатне світло, яке допоможе досягти миру й добробуту на те, що у нас в Україні все буде добре, ми вийдемо з тунелі на світло!»
У книгу увійшли сонети патріотичного звучання, які присвячені подіям на Майдані, війні на Сході України. В книзі є ліричні сонети, посвяти батькам поета, відомим людям, вінки сонетів. .Присутні з цікавістю прослухали окремі сонети, які читав автор, а також виступи гостей, земляків поета. 
Ті, хто побував на зустрічі з Валерієм Куликом залишали бібліотеку з добрим настроєм, а деякі ще і з чудовою книгою з автографом автора.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031