Головна Новини Літо буяє, а в Гончарівці сміх та музика лунає!

Літо буяє, а в Гончарівці сміх та музика лунає!

21.06.2017 06:31

Літня краєзнавча навчально-виробнича практика студентів філологічного факультету Херсонського державного університету була дуже насиченою як інтелектуальними, так і творчими завданнями. Відділ краєзнавства протягом двох тижнів залюбки приймав студентський десант та організовував різноманітні заходи: квести, арт-уроки, зустрічі.
Так, під час проходження квесту «Вгадай особистість» студенти отримали навички роботи з довідково-пошуковим апаратом відділу краєзнавства та написали есе про видатних земляків Херсонщини: письменників Миколу Братана та Анатолія Кичинського, краєзнавця, дослідника, музеєзнавця Віктора Гошкевича та баронесу Софію Фальц-Фейн.
Зустріч з херсонським колекціонером Володимиром Тороповим – це своєрідна подорож на машині часу у XIX – початок ХХ століття. Студенти змогли побачити старовинні предмети та почути цікаві факти про них, власноруч доторкнутися до тієї епохи.
Наступні два заняття були наповнені цікавими та творчими завданнями. Так, під час зустрічі у літературно-мистецькому салоні студенти дізналися про футуризм як явище в літературі та його представників, зіграли в справжню салонну гру того часу – «квітковий флірт», розшифрували шаради та написали невеличкі вірші, намалювали кумедного чоловічка. А рухлива гра «Музичні стільці» допомогла визначити найспритнішого учасника салону. 
Арт-урок «Акторське сузір’я Херсонщини» розпочався з розповіді про акторів-земляків та фільми, які знімалися у нашому місті. Цікаві факти з біографії та уривки з кінострічок викликали в учасників бажання передивитися художні фільми за участю херсонських митців. Під час другої частини заходу кожен з присутніх мав змогу проявити свої акторські здібності в різних конкурсах та забавах: читанні скоромовок, веселій грі-пантонімі «Крокодил», конкурсі ораторів. А сценка «Невгомонні бабусі» та короткометражний фільм викликали неймовірний шквал оплесків та щирий сміх! 

 Як було класно у Гончарівці  – можуть «розповісти» фотографії:

Календар подій

   1 2 34
56 7 89 10 11
12131415161718
1920 21 22232425
2627282930