Головна Новини Лабіринтами історії рідного міста

Лабіринтами історії рідного міста

23.04.2015 07:09

22 квітня учні загальноосвітньої школи № 36 ще раз впевнилися, що вивчення історії - це не завжди скрупульозне сидіння над книжками. Іншу сторону навчального процесу десятикласникам показали працівники краєзнавчого відділу обласної наукової бібліотеки, підготувавши квест «Лабіринтами історії міста Херсона».
Незвична форма, цікаві завдання та боротьба між командами стали гарним стимулом для школярів. Вони намагалися якнайшвидше пройти кожну станцію та дати максимальну кількість правильних відповідей. Так, одне з завдань квесту полягало у тому, аби вказати повну назву пам’ятника. Як виявилося, ми не завжди помічаємо речі, повз яких проходимо щодня. На станції «Вулицями старого Херсона» учні намагалися поєднати ХІХ століття та сьогодення. За поданими старими назвами вулиць, вони повинні були відгадати їх сучасну назву.  Вивчаючи історію, неможливо уникнути дат, отож і у нашому квесті одне з завдань було присвячене датам та подіям. Згадали школярі й історичних діячів. Особистостей, які зробили значний внесок у розвиток Херсона, учням треба було впізнати за словесним описом. Не оминули увагою бібліотекарі і спортивне життя Херсона. Завдання школярів полягало у тому, аби за біографічними даними відгадати легенду спорту не лише херсонського, а й всеукраїнського масштабу. Тішить той факт, що з цим завданням однаково добре впоралися як хлопці, так і дівчата. Несподіваним завершенням квесту стало завдання з азбукою Морзе: тільки розшифрувавши телеграму, можна було дізнатися, де знаходиться фінішна станція.
Переможцями квесту «Лабіринтами історії міста Херсона» стала команда з патріотичною назвою «Україночки». Працівники книгозбірні довели, що вивчення  історії рідного міста -  цікаве та пізнавальне заняття, однак навіть в час Інтернету без книжок обійтися не можна у будь-якому випадку. Саме вони містили підказки на питання краєзнавчого квесту. Сподіваємося, що наші завдання стануть гарним стимулом для школярів  для подальшого знайомства з цікавими сторінками історії та сьогодення рідного міста!

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728 29 3031