Головна Новини Презентуємо новий випуск журналу «Летопись Причерноморья»

Презентуємо новий випуск журналу «Летопись Причерноморья»

22.05.2018 06:44

У тісному та дружньому колі 20 травня 2018 року відбулась презентація сьомого номеру історико-літературного журналу «Летопись Причерноморья». Перший випуск альманаху було здійснено у 1999 році, протягом наступних шести років вийшло ще 5 номерів, в яких було розміщено статті вчених, наукових співробітників музею, письменників. 
Засновником та головним редактором журналу був Віктор Броніславович Піворович, історик, краєзнавець, автор статей та книг з історії краю та нумізматики. Захоплення краєзнавством було справою всього його життя, він мріяв про продовження проекту, але доля розпорядилася інакше… В пам’ять про відомого історика, краєзнавця Віктора Броніславовича Піворовича рідні та друзі підготували сьомий випуск журналу «Летопись Причерноморья». 
Про життєвий та творчий шлях Віктора Піворовича розповіла його донька Вікторія Мусійко: батько більше 30 років пропрацював у Херсонському обласному краєзнавчому музеї спочатку як реставратор, а потім – завідувачем сектором художньо-реставраційних робіт. Написав шість книг з питань краєзнавства та нумізматики, є автором багатьох публікацій в часописах та збірниках, відреставрував близько 10000 експонатів...  
Про чоловічу дружбу, яка виникла між істориком і науковцем та художником і письменником, повідав Юрій Топунов, засновник творчого об’єднання незалежних «КЛЮЧ».  Він поділився спогадами про часи, коли вони познайомились, продемонстрував автографи Віктора Піворовича та продекламував улюблений вірш друга «Молитва». Андрій Лопушинський, краєзнавець, завідувач сектора «Кам’янська Січ» сказав декілька слів про археологічний гурток, який він відвідував разом з Віктором Броніславовичем... 
Журнал «Летопись Причерноморья» розрахований на широку читацьку аудиторію: студентів і викладачів, краєзнавців та вчених-істориків, прихильників літератури та колекціонерів. У новому випуску розміщені матеріали відомих вітчизняних дослідників, письменників та співробітників музеїв: Владислави Д'яченко, Валентини Крапівіної, Наталі Кухар-Онишко, Андрія Лопушинського, Вікторії Мусійко, Віктора Піворовича, Михайла Підгайного. Кожен, хто познайомиться з журналом, дізнається багато цікавого та нового. Сьомий випуск вже є в обласній книгозбірні імені Олеся Гончара – приходьте!

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728 29 3031