Головна Новини Завжди в неспокої, у пошуках, в натхненні...

Завжди в неспокої, у пошуках, в натхненні...

04.03.2012
На  цьому  світі врешті гине  все,
Лише  у Слова, бо воно  від  Бога,
І Силу  невмирущості  несе,
Є зберегтись  і  вижити  спромога.

І  тільки Слово принесе в майбуть
Найвищу  думку розуму  людського
І духу  неосяжного  могуть
До  верховини  Всесвіту, до Бога.

Олесь Лупій
 

Саме такими віршованими рядками розпочалася презентація книг Таїсії Миколаївни Щерби - поетеси, літературознавця, краєзнавця, прозаїка, літературного критика, члена Національної спілки письменників України.
Таїсія Миколаївна – авторка численних публікацій, есе, сценаріїв, опублікованих доповідей, збірок віршів та прозових творів, літературних критичних рецензій, серії книг «Літературний портрет». Політ душі, одержимість характеризують і вчительку, і критика, і письменницю Таїсію Миколаївну Щербу – в житті, в роботі, в творчості.
Під час заходу були презентовані дві нові книжки Таїсії Щерби – «Причетні до слова» та «Роздуми над книжками».
До першої книги увійшли  нариси та штрихи до літературних портретів про яскравих особистостей України і Херсонщини.  Гортаючи цю книгу, поринаєш в світ літературної творчості наших земляків-таврійців, відомих особистостей, причетних до слова.
До книги «Роздуми над книжками» увійшли нариси, статті, рецензії про знаних особистостей Херсонського краю, відгуки, рецензії та передмови до творів самої Т.М. Щерби.
Серед виступаючих були Голобородько Є.П. (професор, академік, доктор педагогічних наук), Загороднюк В.С. (письменник, голова обласної організації Національної спілки письменників України), Волкова В.К. (член Міжрегіональної письменницької організації), Коломієць Н.А. (поетеса, піснярка), які зазначили вагомість книг у літературознавчому процесі.
Під час заходу лунали пісні на слова херсонських поетів у виконанні Надії Малярової, Катерини Марченко, Анжеліки Першанової.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031