Головна Новини Нев'янучі мальви душі Валерія Кулика

Нев'янучі мальви душі Валерія Кулика

05.08.2013

5 серпня 2013 року святкує 65-річний ювілей Валерій Павлович Кулик – поет, перекладач, пісняр, журналіст, автор та ведучий телепередач, член Національних спілок письменників і журналістів України, Заслужений діяч мистецтв України, учасник і дипломант Всеукраїнських та міжнародних телевізійних фестивалів, лауреат літературної премії імені Миколи Куліша,  керівник літературної студії «Кулішева криниця».
До дня народження відомого земляка у відділі краєзнавства відкрилась книжково-ілюстративна виставка «Степові самоцвіти Валерія Кулика», в якій розкрито творчість митця  та підготовлена розширена  персональна сторінка  на Інтернет-проекті «Краєзнавство Таврії».
Валерій Павлович - поет від Бога та від свого українського роду. Весь його життєвий шлях як мудрий літопис віддзеркалився в поетичній творчості. Тут і юність, і військова служба, і навчання в педінституті, і телебачення, і зустрічі з чудовими людьми під час подорожей. Звідси й назви поетичних збірок: «Сонце моєї матері», «Колодязь у степу», Відлуння любові», «Свіча кохання», «У мареві мальв», «Вікна отчого дому» й багато інших.
Тематика його поезій різноманітна: пейзажна лірика, поезії про історію рідного краю, інтимна лірика з темною ніжністю, поетичні діалоги з рідними батьком і матір'ю, з коханою. Чимало поезій покладені на музику та стали піснями. Це збірки «Повернення в юність», «Зоря над покосами», «А стежечка біжить від літа», «Кришталева любов».
Валерій Кулик – один з відомих сонетотворців України. Збірка Валерія Кулика «Планета сонета» (2003) побувала на Всеукраїнській виставці книги в Києві, де отримала путівку на міжнародні форуми: спочатку до Москви, а потім – до Франкфурту-на-Майні». У Німеччині книга була візиткою української поезії.
З 1991 року в письменника розпочався інший напрямок професійної діяльності – спочатку на обласному радіо, а потім й на телебаченні, де відкрив себе здібним журналістом, провідним редактором.
На сьогодні Валерій Кулик займає посаду старшого редактора Херсонської облтелерадіокомпанії «Скіфія». Він як творча особистість проявляє талант ведучого авторських програм. Серед них такі, як «Мистецькі діалоги», «Люди і долі», «Скарбниця таврійського краю», «Сонячна палітра Херсонщини», «Поетичні хвилини», «Мистецькі діалоги».
Запрошуємо Вас поринути у поетичний світ Валерія Кулика – завітайте до відділу краєзнавства та на Інтернет-проект «Краєзнавство Таврії».

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728 29 3031