Головна Новини На «Інтелект-форумі-2019» в Одесі

На «Інтелект-форумі-2019» в Одесі

11.06.2019 10:17

З 7 по 9 червня 2019 року на базі Одеської національної наукової бібліотеки відбувся ювілейний масштабний захід – «Інтелект-форум-2019: XX Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині». В межах виставки проходили засідання круглого столу «Інноваційна діяльність бібліотек України: стратегії розвитку в інформаційному суспільстві», в яких брали участь співробітники Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара – завідувач відділу краєзнавства Оксана Токовило та бібліотекар Регіонального інформаційного центру Олена Бджола. Захід проходив під егідою Міністерства культури України за підтримки Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, Книжкової палати України ім. І.Федорова, Українського інституту книги, Одеської ОДА, обласної та міської рад. 
Три дні поспіль відбувались автограф-сесії та творчі зустрічі, дискусійні платформи та майстер-класи. Також це була крутезна можливість продемонструвати нові проекти своєї книгозбірні та дізнатися про досвід проектної діяльності колег-бібліотекарів. Свої досягнення у сфері бібліотечних інновацій представили як зарубіжні гості – Національна парламентська бібліотека Грузії та Національна бібліотека Молдови, так і найкращі українські книгозбірні, серед яких і Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара. Так, зі своєю доповіддю «Жваве краєзнавство: від пошуку ідей до втілення проектів» виступила завідувач відділу краєзнавства Оксана Токовило, яка розповіла колегам про проект «Міфи та бувальщини міста "Річкової Зірки"». Авторські краєзнавчі екскурсії, що розроблені і успішно проводяться співробітниками Гончарівки – це інтерактивні захоплюючі подорожі як бібліотекою, так і рідним містом. Також учасники форуму дізналися про проект «Зустрічі в літературно-мистецькому салоні» та вуличні соціокультурні акції нашої книгозбірні, проведення яких пробуджує у жителів та гостей міста інтерес до історії  Херсона. 
Інноваційні краєзнавчі проекти і акції Гончарівки визвали непідробне зацікавлення представників бібліотечної спільноти Інтелект-форуму, а працівники Гончарівки надихнулися оригінальними ідеями провідних бібліотекарів України (Харків, Вінниця, Миколаїв, Запоріжжя, Одеса). 
Останній день Інтелект-форуму був присвячений підведенням підсумків та нагородженням переможців ІІ Всеукраїнського бібліотечного Біографічного Рейтингу, почесних гостей та учасників XX Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині». 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728 29 3031