Головна Новини Літні розваги для юних краєзнавців

Літні розваги для юних краєзнавців

15.06.2013

Яскравим та насиченим видався початок літніх канікул для працівників відділу краєзнавства. Кожен день не обходився без зустрічей юних відвідувачів -  дітей різного віку, інтересів та вподобань. Саме для них, допитливих та кмітливих, було розроблено цикл заходів «Краєзнавчий калейдоскоп».    
Для найменших відвідувачів нашої книгозбірні був організований веселий майданчик з пізнавальними конкурсами та творчими завданнями. Маленькі дослідники згадували відомі вислови сміливого та непереможного полководця Олександра Суворова,  складали  герб сучасного Херсона та пазли пам’ятників, розгадували загадки. На завершення заходу діти намалювали парк своєї мрії, висловлюючи сподівання, що колись місць для сімейного відпочинку у Херсоні стане значно більше.
Дізнатися про земляків, які досягли значних висот у кіномистецтві, мали змогу учні Херсонського ліцею Херсонської обласної ради під час арт-уроку «Акторська плеяда Херсонщини». Підготували працівники відділу для усіх бажаючих і невеличкий сюрприз: розігрування міні-сценок. Експромт-вистава розкрила в новоспечених «акторах» неабиякий талант, а в глядачів-однокласників викликала щире захоплення.
В цей час на роботу науково-дослідницького характеру були налаштовані учні Академічного ліцею імені О.В. Мішукова при Херсонському державному університеті. Саме бібліотека стала місцем для підготовки тематичних міні-проектів з історії міста Херсона. Протягом декількох днів ліцеїсти працювали з краєзнавчим каталогом, вивчали наукові роботи  дослідників та опрацьовували періодичні видання. Впевнені, що зібрані матеріали перетворяться на цікаві учнівські мультимедійні презентації й з успіхом будуть захищені. 
Поглянути на Херсон та його історію з іншого кута змогли відвідувачі «бельведерних» екскурсій.  Невідомі факти, інтригуючи легенди та цікаві відеоматеріали перетворили розповідь про історію Херсонської фортеці та адміралтейства на захоплюючу мандрівку. Для закріплення отриманого матеріалу екскурсантам було запропоновано зіграти в інтерактивну гру  «Морський бій», де правильна відповідь та влучний постріл вирішує результат битви.

Коментарі

Виталия
15.06.2013 07:52

Молодцы! Прийдем еще обязательно!
Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031