Головна Новини Книжково-ілюстративна виставка "Світ, перелитий у барви"

Книжково-ілюстративна виставка "Світ, перелитий у барви"

17.01.2011

Виставка, присвячена 40-річчю з часу створення Херсонської обласної організації Спілки художників України, відкрилась у краєзнавчому відділі бібліотеки.
15 січня 1971 року відбулося урочисте засідання з приводу відкриття в Херсоні обласної організації Спілки художників. на основі раніше започаткованого Товариства херсонських художників. Серед мистців, які є членами Спілки, – живописці, графіки, майстри декоративно-ужиткового та театрального мистецтва, скульптори.
До когорти професійних херсонських митців входять художники різних творчих генерацій. Поруч з прихильниками традиційних художніх уподобань незалежністю та своєрідністю художньої думки вирізняються молоді. Їх об'єднує пошук особистого творчого почерку у різноманітному за художніми орієнтаціями мистецтві півдня. Історично так склалося, що Херсонщина є землею переселенців, тому більшість херсонських митців сформувалася під впливом інших мистецьких регіональних шкіл і походить з різних куточків СНД та з-за кордону. Тож кожний з них зробив у мистецтво Херсонщини свій неповторний внесок.
За час свого існування Херсонська обласна організація Національної Спілки художників України пройшла цікавий і плідний шлях. Творче об'єднання професійних митців примножило культурне надбання Херсонщини, створило правдиві образи сучасників, проникливі пейзажі, пластично-вивірені скульптурні пам'ятки, монументи, мозаїки, розписи, неповторні витвори декоративно-ужиткового мистецтва, виняткові приклади поліграфії.
Мистці Херсонщини, продовжуючи кращі традиції українського і світового мистецтва, сповнюють свої твори новим змістом, застосовують оригінальні авторські техніки та технології. Переконатися в цьому ви зможете, ознайомившись з матеріалами, представленими на книжково-ілюстративній виставці «Світ, перелитий у барви».
 

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930