Головна Новини Краєзнавчі пригоди для дорослих і малих

Краєзнавчі пригоди для дорослих і малих

22.06.2014

Початок цьогорічного літа  виявився дощовим, але грозові хмари не в змозі зіпсувати відпочинок школярам, особливо тим, які вирішили завітати до Гончарівки. Не даремно кажуть, що головне – погода в домі. А в нашому випадку, у бібліотеці. Сонячну погоду та радісний настрій у краєзнавчому відділі працівники бібліотеки забезпечили кожному маленькому відвідувачу.
З найменшими читачами бібліотекарі подорожували історією рідного краю захоплюючим «Краєзнавчим автобаном». Цікаві зупинки-конкурси допомогли дітям в ігровій формі повторити окремі аспекти з історії рідного краю та відкрити для себе нову інформацію. Діти із задоволенням складали пазли херсонських пам’ятників та всі разом згадували, де вони розташовані. Найбільше емоцій викликав у малечі творчий конкурс, у якому необхідно було створити власний парк мрії. Яких тільки пам’ятників не малювали діти у своїх парках! Від величезного морозива до монумента військовій медсестрі та маленьким українцям. А ще малюки згадали бойові походи Олександра Суворова, його витримку та мудрість. Будемо сподіватися, що великий полководець стане для школярів достойним прикладом для наслідування.
Не сумували і школярі старших класів. Їм до душі прийшовся квест «Лабіринтами історії міста Херсона». Наввипередки команди розшукували завдання по всім відділам бібліотеки та намагалася дати на них правильні відповіді. Школярі згадували історичних осіб за портретами, мандрували старовинними вуличками Херсона та навіть намагалися оволодіти таємничою азбукою Морзе. Не оминули працівники бібліотеки й сучасні інформаційні технології. Знаючи, що інтернет цікавий дітям будь-якого віку, бібліотекарі залучили всесвітню павутину до проходження квесту.
Працівники відділу краєзнавства в черговий раз довели, що вивчення історії рідного міста може стати захоплюючою пригодою. 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728 29 3031