Головна Новини Херсонська область: шлях довжиною у 70 років

Херсонська область: шлях довжиною у 70 років

28.03.2014

30 березня громадськість Херсонщини відзначатиме ювілей утворення Херсонської області. Напередодні цієї визначної події, 25 березня 2014 року, у приміщенні  обласної універсальної  наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара  пройшли краєзнавчі читання «Херсонська область: шлях довжиною у 70 років». Це спільний захід бібліотеки та Херсонського державного університету.
З доповіддю «Створення Херсонської  області  в контексті еволюції адміністративно-територіального устрою модерної України» виступив доктор історичних наук, професор кафедри історії України та методики викладання ХДУ Водотика Сергій Григорович.
Віртуальний огляд  архівних матеріалів  провела головний спеціаліст відділу інформації Державного архіву Херсонської області Лопушинська Ірина Володимирівна.
Про процес  відбудови матеріально-технічної бази сільського господарства та соціально-побутової інфраструктури у повоєнні роки на Херсонщині докладно розповів кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та методики викладання ХДУ Цибуленко Геннадій Володимирович.
Кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та методики викладання ХДУ Цибуленко Лариса Олександрівна  у своїй доповіді розкрила роль міст  у системі розбудови суспільно-політичного життя та народногосподарського комплексу Херсонщини в другій половині XX століття.
Основні віхи розвитку Херсонщини за часів незалежності окреслила у своєму виступі кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та методики викладання Херсонського державного університету Кузовова Наталія Миколаївна.
Працівники Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара презентували громадськості два міні-інтернет-проекти: «Херсонщина: від ювілею до ювілею» та «Херсонщина: Туристичний навігатор».
Під час заходу з доповідями виступили студенти історичного факультету Херсонського державного університету.

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031