Головна Новини Тренінги для юних краєзнавців

Тренінги для юних краєзнавців

30.01.2015 10:04

29 cічня 2015 року у відділі краєзнавства пройшов тренінг для учнів загальноосвітніх закладів міста Херсона з підготовки до першого етапу щорічного міського турніру «Знавці міста Херсона-2015». Цей конкурс спрямований на патріотичне виховання підростаючого покоління, на пробудження любові до історичного минулого та сьогодення нашого міста.
Підготовка до турніру «Знавці міста Херсона-2015» дуже важлива, адже з року в рік зростають вимоги до рівня знань та вмінь учнівських команд, додаються цікаві завдання та новітні форми роботи. Саме з цією метою методисти Херсонського будинку дитячої та юнацької творчості Юрій Юрійович Кучеренко та Маргарита Анатоліївна Пулинець у тісній співпраці з працівниками відділу краєзнавства проводять тренінгові заняття.
Так, Ю.Ю.Кучеренко роз’яснив юним краєзнавцям умови та форми проведення кожного з конкурсних завдань.  Наприклад, в цей раз будуть використані такі нові форми: тести у вигляді навігатора, люмен-біографія, в якій команді необхідно знайти зв'язок між сферою діяльності, персоналією, подією, досягненнями та  датами. Учасники переглянули завдання та спробували їх вирішити.
М.А.Пулинець представила презентацію «Спогади про Херсон», під час якої учні мали змогу познайомитися з цікавими та видатними особистостями (поетами, письменниками, художниками, композиторами, акторами,)  та  розглянути теми завдань «Картини рідного міста, мальовничої природи півдня України в творчості діячів культури, мистецтва та літератури» і «Цікаві факти біографії діячів культури, мистецтва та літератури, життя та творчість яких пов’язано з рідним Херсонським краєм».
Працівники відділу краєзнавства ознайомили присутніх з літературою та ресурсами, які дуже потрібні при підготовці до конкурсу. Так, був зроблений не тільки огляд  друкованих видань, а й окремих розділів інтернет-проекту "Краєзнавство Таврії", надані консультації.
Кожній команді бажаємо дійти до фіналу, отримати  нові знання та відкрити для себе невідомі сторінки в історії нашого міста.

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930