Головна Новини Козацькими стежинами - 2013

Козацькими стежинами - 2013

02.12.2013

28 листопада 2013 року 10 команд – переможців відбіркових турів серед учнів загальноосвітніх шкіл м.Херсона зустрілись у фіналі міського конкурсу «Козацькими стежинами», який проходив на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара. 
Конкурс «Козацькими стежинами» вже п’ятий рік поспіль дає можливість юним краєзнавцям-пошуковцям поринути у героїчні сторінки козацької історії. Девізом для учасників стали слова: "Історію знати – народ  шанувати". 
Програма фіналу була дуже насиченою й містила п’ять  конкурсів: «Історична вікторина», «Конкурс капітанів», «Історичне рівняння», «Форпости козацької слави» та «Козацька слава».
Це був справжній козацький турнір, де кожна команда мала можливість отримати високі бали за правильні відповіді, кмітливість, спритність та артистизм. Так, перевірити рівень знань учасників з історії козацтва допомогли питання історичної вікторини. Проявити творчість та креативність було запропоновано у другому конкурсі. Завдання цього конкурсу досить незвичне:  кожен з капітанів команди повинен був звернутися від імені гетьманів до своїх нащадків з повчальною та важливою промовою. Яскраві виступи супроводжувалися театралізацією, піснею та танцювальними номерами. Учасники команди порадували своїми артистичними здібностями, іскрометним гумором, запальним козацьким гопаком та чарівним чоловічим співом.
Продемонструвати свої знання і вміння працювати з картою учасники мали змогу у конкурсі «Форпости козацької слави». Для конкурсу  «Історичне рівняння» потрібно було не тільки добре знати історичні дати, але й застосовувати математичні навички. В останньому конкурсі учасники повинні були дізнатися головну козацьку життєву мудрість, розшифрувавши криптограмму. 
Кожна команда прагнула отримати перемогу у цьому конкурсі, не поступаючи ні на крок командам-суперникам. У справжній боротьбі переможцями фіналу міського конкурсу «Козацькими стежинами» за підсумками журі стали: I місце – гімназія №6; II  місце - спеціалізована школа №31; III місце - ЗОШ №1; IV місце  -  ЗОШ №53 та спеціалізована школа №12. Учасники конкурсу були нагороджені дипломами від управління освіти Херсонської міської ради та подарунками і солодощами від козаків Херсонської обласної організації «Козацтво Таврії».
Прикрасою заходу стала виставка гуртківців декоративно-ужиткового мистецтва та музичні виступи Андрія Вергуна  та Олени Савенко – вокалістів студії сольного співу Херсонського будинку дитячої та юнацької творчості.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031