Головна Новини Шляхом «Степу»

Шляхом «Степу»

04.05.2018 12:09

3 травня 2018 року на базі обласної книгозбірні відбулась презентація двадцять четвертого випуску літературно-художнього альманаху «Степ», на яку були запрошені письменники, бібліотекарі філій та шкіл, учасники літературних клубів, шанувальники художнього слова. 
На початку заходу був невеличкий екскурс в історію видання: з далекого 1886 року, коли побачив світ перший випуск альманаху, до його відродження у 1991 році. 
«Подорож» сторінками нового випуску альманаху провів поет та літературознавець Василь Загороднюк. Він наголосив, що у виданні представлені не лише добре знайомі на літературній ниві імена (Олександр Гунько, Анатолій Кичинський, Володимир Куликівський, Леонід Марченко, Василь Піддубняк), але й молоді письменниці (Олена Маляренко, Надія Теленчук, Юлія Чернієнко). Так, у часописі розміщено уривок з повісті Юлії Чернієнко «Раби», яка отримала нагороду літературного конкурсу «Гранослов-2017». А херсонська письменниця, член міжнародної асоціації Білоруської літературної спілки «Полоцька Віта» Людмила Крижанівська поділилася з читачами перекладами гуморесок білоруського автора Миколи Василевського.
Вперше в альманасі було надруковано вірші журналіста, поета, прозаїка Віктора Тютюна, який дебютував з добірками поезій ще в далекому 1968 році. Побачили світ і оповідання членів літературних студій «Блокнот» та імені Василя Вишиваного: Яни Антоненко, Зої Щербініної, Тетяни Пирогової та Ілони Сеньків.
Поет Анатолій Кичинський у своєму виступі зазначив, що редакційна колегія вирішила змінити маркетингову стратегію видання й запросила до співпраці авторів, які дотично пов’язані з Херсонщиною. Так, до альманаху включені твори українських письменників Володимира Лиса та Надії Гуменюк, які  певний час, після закінчення університету, працювали у каланчацькій районній газеті «Слава праці». 
На сторінках альманаху вміщено літературознавчі та краєзнавчі розвідки, мистецькі нариси. Насичений зміст цього збірника вкотре доводить, що літературне життя Херсонщини активно вирує та розвивається. 
Презентація була дискусійною та емоційно забарвленою, під час заходу декламували вірші студентки Херсонського державного університету та лунали пісні у виконанні рок-музиканта Володимир Демченка. Наприкінці зустрічі письменники отримали авторський примірник, а представники шкільних бібліотек і філій – приємний подарунок.

Бажаємо авторам і творцям альманаху «Степ» і надалі впевнено торувати стежину до читача!  

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031