Головна Новини "Заквітчана у слово" - літературно-музичний вечір

"Заквітчана у слово" - літературно-музичний вечір

07.05.2013


                 Щедрість душі не кожному дається, -
                 Емоцій світлих – завжди дефіцит…
                 Ранима, животворна, як джерельце,
                 Бог дав їй МУДРІСТЬ і ВЕЛИКЕ серце,
                А ще – бажання нести Слово в світ…
Ці слова - посвята Таїсії Миколаївні Щербі, поетесі, літературознавцю, краєзнавцю, прозаїку, літературному критику. Напередодні травневих свят, 30 квітня 2013 року,  у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся творчий вечір під назвою «Заквітчана у слово», присвячений Таїсії Щербі.
Таїсія Миколаївна посідає чільне місце на теренах літературної географії Херсонщини. Вона - авторка численних публікацій, есе, сценаріїв, опублікованих доповідей, збірок віршів та прозових творів, літературно-критичних рецензій, серії книг «Літературний портрет». Політ душі, одержимість характеризують і вчительку, і критика, і письменницю Таїсію Миколаївну Щербу – в житті, в роботі, в творчості.
Має державні нагороди за вчительську діяльність. Таїсія Щерба – неодноразова переможниця Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», лауреат конкурсу «Жінка року – 2004» у номінації «Пані творчість» (Херсон). Книжка «Світло земних оберегів» відзначена 1 Всеукраїнською премією у конкурсі «Вчитель – автор».
У 2012 році Таїсію Щербу було відзначено медаллю “Берегиня долі” від благодійного фонду “Аратта. Козацтво. Сьогодення» за віддану працю щодо збереження миру та злагоди в суспільстві, особистий вагомий внесок у розвиток мистецтва та збереження народних традицій.  Нагороджена дипломом лауреата  на XIII Загальнонаціональному конкурсі “Українська мова – мова єднання” за літературні портрети «Причетні до слова» та книжку «Лабіринти долі».
Під час заходу було презентовано нові збірки поезій Таїсії Миколаївни - «Лабіринти долі», «Із днів минулих» та «Осінні мотиви». Авторські вірші пролунали у виконанні переможниці багатьох міжрегіональних і міських мистецько-літературних конкурсів, учениці 7-го класу ЗОШ №55 Лужинецької Анастасії.
Музичним дарунком стали українські пісні від солісток вокального ансамблю «Орхідея» Євстаф’євої Марії та Маркової Антоніни.
Таїсія Щерба поділилась з присутніми своїми враженнями від поїздки Святою землею. Цікава розповідь була проілюстрована слайд-презентацією – це надало можливість здійснити віртуальну подорож до Ізраїлю.
Зі словами привітання виступили Голобородько Є.П. (професор, академік, доктор педагогічних наук), Загороднюк В.С. (письменник, голова обласної організації Національної спілки письменників України), Волкова В.К. (член Міжрегіональної письменницької організації), представниці клубу ініціативних жінок, до складу якого входить Таїсія Щерба.
Вечір закінчився зверненням Таїсії Щерби до присутніх:  «Все наше життя – це дорога довжиною в життя. Тому я бажаю кожному із вас доброї, довгої і щасливої життєвої дороги. Нехай вона буде цікавою, яскравою, не обов’язково легкою, але щоб затрачені сили в кінці були нагородою, якому слово ЖИТТЯ».

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930