Головна Новини На хвилі з Люко Дашвар

На хвилі з Люко Дашвар

25.04.2013

24 квітня 2013 року до Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара завітала відома українська письменниця, журналістка та сценаристка Ірина Чернова, більш відома у літературних колах як Люко Дашвар.
За цим загадковим, незвичним для нас псевдонімом, складеним з перших літер імен дорогих для письменниці людей, стоїть скромна та чарівна жінка.  Ірина Іванівна народилася у Херсоні, однак вже майже десять років проживає у Києві, тож зустріч саме з херсонськими читачами мала для неї особливе значення. Спочатку для письменниці була проведена ознайомлювальна екскурсія по бібліотеці, яка нагадала Ірині Іванівні ті часи, коли вона сама була читачкою нашої книгозбірні й багато часу проводила тут, гортаючи сторінки рідкісних та цінних видань. Під час екскурсії було презентовано міні-марафон на склі «Щаслива дорога автора з легкої руки читача», який був присвячений саме її творчості.  Зацікавили письменницю відгуки читачів, представлені на кожну з її книжок.
На третьому поверсі вже чекали поціновувачі творчості Люко Дашвар: журналісти та письменники, студенти. Вже з перших слів Ірина Чернова зуміла створити атмосферу невимушеної бесіди – автора та читачів. Присутні ділилися своїми враженнями від прочитаних книжок, декламували власні вірші, присвячені письменниці, цікавилися її творчими планами на майбутнє.
Учениці Антонівської ЗОШ №18, Імшеницька Євгенія та Лідія Вершиніна, представили свій буктрейлер на книгу «Рай. Центр». Дівчата із захопленням розповідали про роман, підтверджуючи свої слова яскравою слайд-презентацією.
Серед гостей було чимало молодих людей, які лише починають власний шлях у журналістиці. Ірина Іванівна, яка має чималу практику в якості журналіста, засновника та головного редактора, із задоволенням ділилася власним досвідом та давала корисні поради студентам.
Наостанок Люко Дашвар пообіцяла своїм прихильникам, що вже невдовзі у світ вийде її нова книга з не менш захопливим сюжетом та інтригуючою назвою.
Усі бажаючі мали можливість отримати автограф та сфотографуватися на пам’ять з  відомою письменницею. Свої побажання книгозбірні Люко Дашвар залишила у Книзі почесних гостей бібліотеки.
Про зустріч з письменницею Люко Дашвар у відеосюжеті ТРК "ВТВ плюс" - "Люко Дашвар: діалог з письменницею".

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930