Головна Новини Відкривайте для себе Херсонщину!

Відкривайте для себе Херсонщину!

06.12.2021 14:37

Шановний читачу, якщо хочеш змістовно відпочити з друзями, що завітали з іншого міста, радимо використати даний ілюстрований путівник, який допоможе відкрити Херсонщину для здійснення цікавої подорожі Таврійським краєм. Тут можна пройтися маловідомими стежками дивовижної природи і доторкнутись до загадкового півдня України.
Автори – краєзнавець В. Бугаєнко та засновник центру туризму «XерсON» і однойменного фестивалю південного колориту, краєзнавець О. Білецький – у першій частині видання пропонують зануритись у найдавніше минуле Херсона та здійснити прогулянки вулицями і провулками міста, під час яких можна вивчати його історію та архітектуру.
Мандруючи купецьким передмістям, виникає бажання більше знати про етапи розвитку театрального життя Херсона, про минуле будинку Скарлато... Протягом екскурсії католицьким та єврейськими кварталами хочеться зазирнути в католицький костел або в синагогу «Хабат», дізнатись про один із найстаріших приватних будинків міста... Рухаючись вулицями Соборною та Воронцовською, можна довідатися про зв'язок М. Фалєєва, А. Анатри з Херсоном, історію будівель Херсонських обласних: художнього та краєзнавчого музеїв… Тут привертають увагу своєю архітектурою будинки П.І. Соколова, родини Фальц-Фейнів, З. Медведєва… Викликає інтерес у гостей та мешканців міста перлина херсонського архітектурного ансамблю – вулиця Суворова.
Гортаючи другу частину путівника, переконаєтесь, що мальовнича Херсонщина має, чим здивувати навіть найвибагливіших туристів. На вас чекає найбільша пустеля України і друга за величиною в Європі – Олешківські піски, а також: рожеві озера, гейзери, ріки з безкраїми плавнями, моря, неймовірні види та дика природа Джарилгачу, Станіславські скелі, заповідні місця тощо. Гідний уваги унікальний історичний об’єкт – замок-шато князя Петра Трубецького з водоспадом біля колишньої садиби. Зачаровує своєю красою оаза степу – найдавніший на планеті біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна…
Мандруючи Херсонщиною, ви разом із вашими друзями остаточно переконаєтеся, що наш регіон – чудовий край для незабутнього відпочинку.

Читайте, подорожуйте, відкривайте для себе Таврію!

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031