Головна Новини Воїни світла, воїни добра: година звитяги і мужності

Воїни світла, воїни добра: година звитяги і мужності

04.10.2023 13:03

На цьому тижні працівники відділу краєзнавства у співпраці з КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» провели декілька онлайн-зустрічей, присвячених Дню захисника і захисниці України. Учасниками заходу стали заступники директорів з виховної роботи, вчителі історії, педагоги-організатори, представники учнівського парламенту закладів загальної середньої освіти Херсона, учні старших класів.

Для нас, українців,  День захисників і захисниць України  — це вшанування воїнів будь-якої статі, які захищали і захищають незалежність та суверенітет рідної України. Впродовж століть українці боролись і боряться  за свою країну, відстоюють її незалежність і відбивають напади ворогів. Наша країна у вогні з лютого 2014 року, широкомасштабне вторгнення розпочалося 24 лютого 2022 року. Поряд із чоловіками на захист Батьківщини в усі часи ставали жінки. В сучасній українській армії кожен десятий боєць – це жінка. Вони пліч-о-пліч з чоловіками служать на передовій, освоїли спеціальності снайпера, кулеметника, розвідника, механіка, інструктора-медика. Про тендітних і водночас сильних та смілих жінок, які зараз борються за нашу країну, присутні дізналися під час перегляду відео «Жінки на фронті».

З початком повномасштабної війни в окопах опинилися люди різних професій - професійні військові, актори, музиканти, журналісти, науковці, айтішники, спорстмени, викладачі, художники, письменники. Під час уроку звитяги присутні послухали історії про хоробрих воїнів, які віддали найцінніше – власне життя – за захист і визволення Херсонщини: морського піхотинця Віталія Скакуна з Тернопільщини, бойового медика Євгенію Семененко з Сумщини, айтішника у мирному житті, стрільця-помічника гранатометника Данила Богуславського з Закарпаття. У кожного з них були свої мрії, бажання, але все перекреслив повномасштабний наступ російських військ…

Багато херсонців стали добровольцями і вступили до лав ЗСУ, щоб боронити рідну землю від ворога. Серед них – спортсмен Володимир Тимченко, інженер Іван Молдун, письменник Олександр Меньшов. Їх життєві історії, здобутки і плани на майбутнє дізналися присутні на заході.

Слово «захисник» щодня наповнюється новими сенсами. Кожен з нас збагачує його власною історію та прагненнями. Захисник – це він, захисник – це вона, захисники – це усі ми, адже разом будуємо стіну, що захищає нашу країну від ворожої навали. Кожна маленька справа є внеском у нашу таку очікувану перемогу. Ми захищаємо свою землю - Україна обов’язково переможе!

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930