Головна Новини Херсонщина в віршах омріяна, в піснях оспівана, в живописі змальована

Херсонщина в віршах омріяна, в піснях оспівана, в живописі змальована

15.01.2014

 Південна краса України,

Смаглява моя сторона,

   Земля, до якої ми линем

                                    У цілому світі одна.

                                                                    М.І. Братан

 

 Херсонщина… Розлогі степові простори, чудові лісові краєвиди, багатий тваринний світ, розкішні заповідні зони, лагідні морські хвилі, тихий сплеск води в дніпровських заплавах, високе голубе небо, щедре південне сонце – все це і є наша прекрасна земля.
Херсонщина – це унікальний край, який має свій особливий образ в літературі, музиці та мистецтві. Їй присвячують свої кращі твори поети, композитори та художники.
Відділ краєзнавства пропонує вашій увазі віртуальну виставку “Херсонщина в віршах омріяна, в піснях оспівана, в живописі змальована”. Мета виставки – публічне Інтернет-представлення різних документів з фондів нашої бібліотеки.
У розділі “Сила художнього слова про область” ви познайомитеся з віршованими шедеврами не лише поетів-початківців, але й українських класиків. Це Володимир Нестеренко, Наталя Коломієць, Анатолій Дунаєв, Микола Братан, Леонід Куліш, Яр Славутич та інші.
Розділ “Наш край в музичних творах” відкриє перед вами багате різноманіття пісень про Херсонщину. Це спільна праця з поетами херсонських композиторів Валентина Плаксєєва, Валерія Тюкавкіна, Георгія Крилова та інших.
Чудові зразки живописного мистецтва, представлені в розділі “Таврія: бачення художників”, заглиблять вас в світ прекрасних краєвидів нашого краю, в галерею образів сучасників. Це картини Олександра Бережного, Анатолія Бикова, Володимира Гончаренка, Федора Загороднюка, Володимира Чуприни, Олексія Шовкуненка та інших майстрів живопису. 
Чекаємо на Вас у відділі краєзнавства, де Ви зможете більш докладно ознайомитися з кожним представленним на сайті виданням.

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930