Готелі та ресторани міста Херсона: погляд у XІХ століття
Хто розпочав готельно-ресторанний бізнес у Херсоні, як справжні гурмани обирали ресторан для відвідування на початку XIX століття, чому кухар-соусник міг працювати тільки до 40 років, до яких хитрощів вдавалися метрдотелі, щоб було побільше відвідувачів у їхніх закладах, скільки заробляли офіціанти у той час, в якій будівлі до сих пір розташований ресторан, як князь Трубецький заощадив на рекламі і херсонський винний ринок завоював – про все це та багато іншого дізналися студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм» Аграрно-економічного університету під час онлайн-лекції «Готелі та ресторани міста Херсона: погляд у XІХ століття», яка відбулась 23 листопада.
Розповідь про романтичні історії та курйозні випадки, які траплялися у готелях того часу, викликали щирі посмішки у присутніх і бажання обов’язково відвідати пішохідні екскурсії, які пропонує наша Гончарівка.
Проведення он лайн-лекцій з краєзнавства на платформі Zoom – цікавий формат отримання знань та жвавого спілкування, який й надалі плануємо застосовувати у своїй роботі. Тому запрошуємо до співпраці – будемо разом пізнавати історію нашого рідного краю.